DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Cami kapısına çirkin yazı!

Cami kapısına çirkin yazı!

İslam karşıtları yine cami kapısını hedef aldılar. İsveç’te bir caminin kapısına ‘İslam kötülük dinidir’ şeklinde çirkin yazı yazıldı.\r\n\r\n

İslam karşıtları yine cami kapısını hedef aldılar. İsveç’te bulunan bir cami kapısına ‘İslam kötülük dinidir’ şeklinde çirkin yazı yazıldı.Cami önüne örülen duvarın ardından cami kapısına çirkin yazılar yazılmaya başlandı. İsveç’in başkenti Stockholm’da bulunan bir cami islam karşıtlarının saldırısına uğradı. İsveç’in en büyük camilerinden biri olan Stockholm Camisi’nin kapısına kırmızı renkli sprey boya ile ”İslam kötülük dinidir” şeklinde çirkin bir yazı yazıldı. Gerçekleşen olayın hemen ardından İsveç polisi harekete geçti. Yazılan ”İslam kötülük dinidir” yazısı ile ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın başlatılmasıyla birlikte cami duvarındaki yazı da silindi.

İsveç İslam Gençlik Federasyonu Başkanı Yasri Khan’dan kınama

isvec-cami-saldiriİsveç İslam Gençlik Federasyonu Başkanı Yasri Khan, yapılan bu saldırıyı kınarken, daha önceden bu gibi saldırılarla karşı karşıya kalındığını ifade etti. Yasri Khan olay ile ilgili “İsveç’teki liberal medyanın yayınları sonucu İslamofobi ve ırkçılık artıyor. Biz de bunun sıkıntısını çekiyoruz.” dedi.Stockholm Camisi’ne ilk kez yapılan bir saldırı değil. Daha öncede çoğunlukla Ortadoğu ve Afrika kökenli Müslümanların uğrak noktası olan caminin kapısına gamalı haç işareti çizilmişti.