DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Cami saldırısına dünya basınından büyük tepki

Cami saldırısına dünya basınından büyük tepki

Dün sabah Kanada’daki cami saldırısına dünya basını sessiz kalmadı. İşte saldırı ile ilgili önemli isimlerin kınama mesajları..Camiye yapılan saldırıyı ilk olarak Almanya ve Fransa en sert şekilde kınadı. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in saldırı sonrasındaki yazılı açıklamasında saldırının hedefinin hoşgörü ve farklılıkları ile akıllara kazınmış bir milletin kalbi olduğunu belirtti. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in “Quebec’te bir camide

Dün sabah Kanada’daki cami saldırısına dünya basını sessiz kalmadı. İşte saldırı ile ilgili önemli isimlerin kınama mesajları..Camiye yapılan saldırıyı ilk olarak Almanya ve Fransa en sert şekilde kınadı. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in saldırı sonrasındaki yazılı açıklamasında saldırının hedefinin hoşgörü ve farklılıkları ile akıllara kazınmış bir milletin kalbi olduğunu belirtti. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in “Quebec’te bir camide namaz kılan Müslümanlara karşı yapılan hunharca saldırıyı en sert bir şekilde kınıyorum.” ifadesi ile birlikte bu zor zamanda Kanadalı dostlarının yanlarında olduklarını söyledi.

Cami saldırısına dünya basınında böyle yer aldı

Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in yanı sıra Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de düzenlediği basın toplantısında cami saldırısına değindi. Ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı dilediğini aktardı. Seibert, “Bildiğimiz bunun alçakça bir eylem olduğu. Katiller farklı inançlara sahip insanları karşı karşıya getirmeyi veya bölmeyi hedefliyorlarsa, bunu başaramayacaklar ve başarmamaları gerekiyor. Biz yas içinde Quebec’teki Müslüman toplumun yanında duruyoruz.” dedi.

Elysee Sarayı

“Cumhurbaşkanı François Hollande, Quebec’teki bir camiye düzenlenen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralı olarak kurtulduğu bu nefret uyandıran saldırıyı şiddetle kınamaktadır.”

Dışişleri Bakanı Borge Brende

“Quebec kentinde Müslümanlara karşı gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Düşüncelerim saldırının kurbanları, onların yakınları ve tüm Kanada halkı ile birlikte”