DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Çek Cumhuriyeti’nin yeni ismi belli oldu

Çek Cumhuriyeti’nin yeni ismi belli oldu

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Çek Cumhuriyeti’nin adı Çekya olarak değiştirildi. Karar Birleşmiş Milletlere ve uluslararası kuruluşlara bildirildi.

Geçtiğimiz haftalarda Çek Cumhuriyeti’nin adının değiştirileceği duyurulmuştu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Michaela Lagronova’nın cuma günü yaptığı açıklamada Çek Cumhuriyeti’nin yeni adı Çekya’yı Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça ve Çince gibi farklı dillerdeki versiyonlarının Birleşmiş Milletlere ve uluslararası kuruluşlara bildirdiğini duyurdu.Bakanlık yeni ismin kullanılması için kimseyi zorlamayacaklarını ve zamanla yeni ismin tarihteki yerini alacağı bildirildi.

Çekya ismini 7 bin kişi beğenmişti

Çek Cumhuriyeti’nin yeni ismi için Çekya (Czechia) ve Çekistan (Czechlands) ismi önerilmişti. Bu yıl başında yapılan bir anket sonucuna göre Çekya ismini 22 bin kiş beğenmezsen, 7 bin kişi beğenmişti.Çekoslovakya’nın 1989 yılında Kadife Devrimi’yle komünizmden kapitalizme dönüş yapmasının ardından 1993 yılında ülke barışçıl bir biçimde Çek Cumhuriyeti ve Slovakya olarak iki ülkeye ayrılmıştı.