DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Cem Özdemir, artık taksiye binemiyor

Cem Özdemir, artık taksiye binemiyor

Yeşiller’in lideri Cem Özdemir, milliyetçi Türk taksicilerinin saldırısından korktuğu için taksiye binmekten imtina ediyor. Berlin-Brandenburg Taksiciler Birliği’ne mektup yazan politikacı, birlikten sürücüleri uyarmasını istedi. Ancak birlik sürücülerin sadece onda birini temsil ediyor. Almanya’da Yeşiller’in lideri olarak politika yapan ve partisi tarafından başbakan aday adayı olarak seçilen Cem Özdemir, başkent Berlin’de artık taksiye binmiyor. Sebebi ise

Yeşiller’in lideri Cem Özdemir, milliyetçi Türk taksicilerinin saldırısından korktuğu için taksiye binmekten imtina ediyor. Berlin-Brandenburg Taksiciler Birliği’ne mektup yazan politikacı, birlikten sürücüleri uyarmasını istedi. Ancak birlik sürücülerin sadece onda birini temsil ediyor.

Almanya’da Yeşiller’in lideri olarak politika yapan ve partisi tarafından başbakan aday adayı olarak seçilen Cem Özdemir, başkent Berlin’de artık taksiye binmiyor. Sebebi ise milliyetçi olarak nitelendirdiği taksi sürücülerinin şiddetinden endişe duyması.

Özdemir bu riski Berlin-Brandenburg Taksiciler Birliği’ne bir mektup yazarak dile getirdi. Die Welt gazetesinde yayınlanan mektuba göre milliyetçi olduğu ileri sürülen taksi sürücüleri, özellikle Ermeni Olayları’nın Alman parlamentosunda ‘soykırım’ olarak tanınmasından sonra tehdit olmaya başlamış. Hatta Federal Suç Dairesinin (BKA) yanı sıra bazı taksi sürücülerinden taksi ile yolculuk etmemesi yönünde uyarı almış.

KENDİSİNİ TANIYAN BİR SÜRÜCÜ GAZA BASMIŞ

Özdemir’in mektubunda anlattığına göre parlamentodaki oylamadan önce de uyarılar almış. Kürt ve Alevi taksi sürücüleri Özdemir’i mahvedeceğinden, yüzüne tüküreceğinden bahseden taksi sürücülerinin varlığından bahsetmiş. Özdemir mektubunda bir de kendi yaşadığı bir olayı anlatıyor. Küçük oğluyla birlikte taksi yolculuğu yaptığını anlatan politikacı, taksi sürücüsünün kendisini tanıyana kadar yolculuğun iyi gittiğini söylüyor. Ancak tanıdıktan sonra sürüş tarzını değiştirip hızlanmış ve taksisinde bir haini taşımanın kendisini ne kadar öfkelendirdiğini göstermiş.

TAKSİCİLER İSTEMİYOR DİYE HAYATININ SINIRLANDIRILMASINDAN RAHATSIZ

Politikacı mektubunda, bu gibi olası saldırıların günlük hayatını belirlemesinden duyduğu rahatsızlığı şöyle dile getiriyor: “Neden hayatımı değiştirmek zorunda kalayım? Neden çocuklarıma ve eşime ‘Takside benim adımı ağzınıza almayın, politikadan bahsetmeyin” demek zorunda kalıyorum?”

CAN DÜNDAR DA AYNI SEBEPLE TAKSİYE BİNEMİYOR

Sık sık taksi çağırmaktan vazgeçtiğini ve Federal Meclis’in ulaşım hizmetlerinden yararlandığını anlatan Özdemir, bunun da acil işler için fazla uzun sürmesinden yakınıyor. Politikacının anlattığına Berlin’de yaşayan gazeteci Can Dündar da aynı sorundan şikayetçi. Dündar, güvenliğini gerekçe göstererek Berlin’de taksiye binmiyormuş.

TAKSİCİLER BİRLİĞİ SÜRÜCÜLERİN HEPSİNİ TEMSİL ETMİYORCem Özdemir’in mektubunda birlikten sürücüleri uyarmasını istiyor, ancak bunun ne kadar işe yarayacağı meçhul. Berlin-Brandenburg Taksiciler Birliği taksi sürücülerinin sadece yüzde onunu temsil ediyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan birlik başkanı Leszek Nadolski, durumdan üzüntü duyduğunu ve Özdemir’le konuşacağını söylüyor. Ancak o da sözünün sadece üye sürücülere geçeceğini eklemeden edemiyor.