DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Cem Özdemir’i Erdoğan korkusu sardı!

Cem Özdemir’i Erdoğan korkusu sardı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da yapacağı referandum mitingi Almanları tedirgin etti. Özellikle Martin Schulz ve Cem Özdemir’i Erdoğan korkusu sardı.Alman siyasetçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum mitingi için Almanya’ya gelmesinden rahatsız oldukları ortaya çıktı. İlk önce Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Ralf Jager, ülkenin herhangi bir yerinde düzenlemesi planlanan mitinglere federal hükümetin engel koymasını veya kabul etmemesini istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da yapacağı referandum mitingi Almanları tedirgin etti. Özellikle Martin Schulz ve Cem Özdemir’i Erdoğan korkusu sardı.Alman siyasetçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum mitingi için Almanya’ya gelmesinden rahatsız oldukları ortaya çıktı. İlk önce Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Ralf Jager, ülkenin herhangi bir yerinde düzenlemesi planlanan mitinglere federal hükümetin engel koymasını veya kabul etmemesini istedi. Ralf Jager’in bu açıklamalarına Sosyal Demokrat Parti’nin başbakan adayı Martin Schulz’dan da destek geldi. Martin Schulz, “Ralf Jager’in kaygılarını paylaştığını” ifade etti.Sosyal Demokrat Partisi başbakan adayı Martin Schulz, “Bütün komşu ve dost ülkelerin temsilcileri gibi Erdoğan’ın da Almanya’ya gelmesinin istendiğini” söylerken “Ancak bunun koşulu, bir demokratik hukuk devletinde, bir hukuk devletiyle dostça ilişkiler içinde, kayıtsız şartsız demokratik kurallara riayet edilmesidir” dedi.

Cem Özdemir’i Erdoğan korkusu sardı!

Cem Özdemir'i Erdoğan korkusu sardıKuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Ralf Jager ve Sosyal Demokrat Partisi başbakan adayı Martin Schulz’un yanı sıra tedirgin olan bir isim daha vardı. Erdoğan’ın miting yapmasını istemeyen bir isim de Türk olduğu halde Türkiye düşmanlığı ile tanınmış, Yeşiller partisi Eş Başkanı Cem Özdemir’di. Cem Özdemir ise “Erdoğan’a referandumdan önce Almanya’da istenmediğini açıkça bildirmesi” gerektiğini açıkladı.