DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Cepte telefon taşımak kısır yapıyor

Cepte telefon taşımak kısır yapıyor

İsrail’deki Haifa Teknik Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre cepte telefon taşımanın kısır olabilme ihtimalini tetiklediği ortaya çıktı.\r\n\r\n

İsrail’deki Haifa Teknik Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre cepte telefon taşımanın kısır olabilme ihtimalini tetiklediği ortaya çıktı.Tüm gün boyunca cep telefonlarını cebinde taşıyan erkeklere kötü haber geldi. Yapılan araştırmaya göre cepte bulunan cep telefonun erkeklerin %47’sinde sperm sayısının azaldığı bilgisine varılan bir sonuç ortaya çıktı. Aktif olarak yüzen sperm sayısı ve kalitesini azalttığı ve bununla birlikte elektromanyetik aktiviteden kaynaklanan ısı artışı olduğu açıklandı.Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, erkekleri ilgilendiren bu önemli haber için bir açıklamada bulundu. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

Sperm sayısı azalıyor

cepteki_telefon_kisirlik“Çalışmada üreme kliniğine başvuran 100’den fazla erkek izlendi. Bu erkekler telefonlarını kasık bölgesine yakın taşıyorlar, telefonla şarj olma esnasında konuşuyorlar ve gece uyurken telefonlarını yattıkları yerin sadece birkaç santim uzağına bırakıyorlardı. Özellikle Batı’da, erkekler arasında sperm kalitesinin azalması bariz olup, çiftlerin % 40’ında çocuk sahibi olma konusunda da problemler çıkmaktadır. Üreme kapasitesindeki azalma ile cep telefonu kullanımı artışı arasındaki bağlantı anlamlı bulunmuştur.”

Kısırlığa neden olan en önemli etkenler

  • Alkol

Alkol içen kadınlarda alkol miktarının artmasıyla birlikte çocuk sahibi olma ihtimalinin ortadan kalktığı söyleniyor.

  • Sigara

Erken yaşta ve günde 15’den fazla sigara tüketimi de kısır yapan etkenler arasında yer alıyor

  • Vücut geliştirici ilaçlar

Vücut geliştirici ilaçlar kadınlarda adet görememe, yumurtlama düzensizlikleri, adet kanamalarının kesilmesi ve kısırlığa neden olur. Erkekler de ise, testislerin küçülmesine, sperm sayısının azalmasına ve kısırlığa neden olur.

  • X – ışını

Uzun süre X – ışınına maruz kalan bay ve bayanlarda kısır olma ihtimali oldukça yükseliyor. Kadınlarda yumurtalıklara, erkeklerde ise testislere büyük zarar verir. Bu nedenle düşük yapma veya kısır olma ihtimali artar.