DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Cesc Fabregas, Fenerbahçe’ye bir adım daha yaklaştı

Cesc Fabregas, Fenerbahçe’ye bir adım daha yaklaştı

Antonio Conte, Cesc Fabregas’ın Fenerbahçe’ye transferini doğrular nitelikte bir açıklama yaptı.

Cesc Fabregas son günlerde Türk basınının gündeminde. Fenerbahçe’nin İspanyol futbolcuyu yakından takip ettiği sıkça dillendiriliyor.Fenerbahçe dışında İtalya’dan Roma ve Milan’da oyuncunun peşinde. Takımı Chelsea’deki geleceği tartışılan orta saha oyuncusu ile ilgili Conte’den bir açıklama geldi.

CONTE: FABREGAS TAKIMDA KALIR DİYEMEM

Yaptığı açıklamada Cesc Fabregas için de yer ayıran Antonio Conte çok konuşulacak sözlere imza attı. Kendisine oyuncunun Ocak ayında takımda kalıp kalmayacağıyla ilgili sorduğu soruya “Deneyimlerime dayanarak söylüyorum ki, futbolda bi şeylerin garantisini vermek çok zordur. Bu soruya yanıt vermek de oldukça güç ve Fabregas’ın takımda kalacağının garantisini veremem. Ama kendisi bizim için önemli bir oyuncu ve Manchester City maçında da çok iyi oynadı.” ifadelerini kullandı.

SADECE 1 KEZ İLK 11’DE FORMA GİYDİ

Premier Lig’de fırtınalar estiren Chelsea yoluna lider olarak devam ediyor. Nemanja Matic ve N’Golo Kante’nin bulunduğu orta sahada kendine yer bulamıyor. Sakatlığı bulunan Matic 2 hafta önce oynanan Manchester City maçında ilk 18’de yer almadı. Bu nedenle Conte oyuncusuna ilk 11’de şans vermiş ve Fabregas bu şansı iyi değerlendirerek bir asist yapma başarısı gösterdi.Fabregas’ın forma giydiği maçta Chelsea yakın takipçisi Manchester City’i deplasmanda 3-1 mağlup etmişti.

2019 YILINA DEK SÖZLEŞMESİ SÜRÜYOR

Katalan ekibi Barcelona’da 3 sezon geçiren Cesc Fabregas daha sonra 33 milyon avro bonservis bedeli ödeyen Chelsea’ye transfer oldu. Takımıyla 2019 yılında dek yani 5 yıllık bir sözleşme imzalayan futbolcu ilk sezonunda Premier Lig şampiyonluğuna uzandı.İkinci sezonundaysa işler pek parlak gitmedi. 2014-15 sezonunda Jose Mourinho yönetiminde şampiyonluğa uzanan Chelsea bir sonraki sezon ligi 10.sırada bitirdi ve Mourinho ile yollarını ayırdı.Mourinho’nun yerine ise Antonio Conte getirildi. Mourinho döneminde aktif olarak forma şansı bulan Fabregas bu sezon yedek kulübesinden çıkamıyor. İspanyol futbolcu takımı Chelsea ile sadece 6 Premier Lig maçında forma giydi. Bu maçların yanlızca birinde ilk 11’de yer aldı.Chelsea’de forma şansı bulamayan Fabregas için 3 kulüp devreye girdi. Fenerbahçe, Milan ve Roma takımları Fabregas için devre arasında bir mücadeleye girişecek. Mücadeleyi hangi takım kazanacak bu büyük bir ihtimalle devre arasında belli olacak.