DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Çilem Doğan için 50 bin lira kefalet

Çilem Doğan için 50 bin lira kefalet

Tüm Türkiye’nin tanıdığı ve kadınlar tarafından büyük destek gören Çilem Doğan, kendisi zorla fuhuş yaptırmak isteyen kocasını öldürdükten sonra tam 15 yıl hapis cezası almıştı. Ve Çilem Doğan için 50 bin lira kefalet istendi

Tüm Türkiye’nin tanıdığı ve kadınlar tarafından büyük destek gören Çilem Doğan, kendisi zorla fuhuş yaptırmak isteyen kocasını öldürdükten sonra tam 15 yıl hapis cezası almıştı. Ve Çilem Doğan için 50 bin lira kefalet istendiÇilem Doğan’ın serbest bırakılması için 50 bin lira kefalet istendi. Kızlarının  hapiste kalmasını istemeyen aile istenen o miktardaki parayı denkleştirip cezaevine koştu. 5o bin lira kefaletle serbest kalacak olan Çilem Doğan’ın işlemleri devam ediyor. Yapılan işlemlerin bugün sona ermesi ile cezaevinden çıkacak. Aksi bir durumda ise serbest bırakılması yarına kalacak.

Kefalet başvurusu kabul edildi

cilem doganÇilem Doğan’ın avukatının bulunduğu 50 bin liralık kefalet başvurusu Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Eğer Yargıtay, Çilem Doğan’ın mahkumiyet kararını yeniden onaylarsa cezaevi yolu tekrar gözükecek. Yargıtay’ın bir sorun çıkarmaması halinde ise Çilem Doğan cezaevinden çıkıp tutuksuz yargılanacak.2013 yıllarında dünya evine girdiği eşi Hasan Karabulut’tan bir evlat sahibi idi. Karı koca arasında son zamanlar daha üst seviyeye taşınınca Çilem Doğan, 3 yıllık eşi Hasan Karabulut’tan boşanma kararı aldı. Aile baskısı ve eşinin şiddetleri üzerine bu kararından vazgeçti. Şiddet gördüğü için tam 9 kez kararı aldırdı ancak bu durum eşinin davranışlarını pek değiştirmedi.Bir temmuz günü Çilem Doğan eşi Hasan Karabulut’un kendisine “Antalya’ya gidiyoruz. Fuhuş yapıp bana paragetireceksiniz” sözüyle şoka uğradı. Eşi Hasan Karabulut bu tepkinin sonrasında “Ne diyorsam onuyapacaksın” diyip şiddet göstermeye başladı. Şiddetin etkisiyle yatağa fırlayan Çilem Doğan, önceden eşinin yastığın altına koyduğu tabancayı alarak eşini doğrulttu ve öldürdü.Eşi Hasan Karabulut’u öldürmekten tutuklanması istenilen Çilem Doğan’ın son sözleri “Defalarca karakola gittim. Daha ne yapabilirdim bana onu söyleyin. Bu adliye koridorlarında gözüm mor çokdolaştım. Benim başka çarem kalmamıştı” oldu.Savcılık Çilem Doğan’a insan öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteminde bulunmuştu. Avukatları meşru müdafaada bulunduğunu belirterek bu karara itiraz etti. Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi Doğan’a “haksız tahrik altında eşini öldürdüğü” için 18 yıl hapsini istedi. Mahkeme de bu kararlar doğrultusunda Çilem Doğan’ın 18 yıl olan hapis cezasını 15 yıla kadar indirme kararı aldı.