DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Çin, kuş gribine karşı aşı üretiyor

Çin, kuş gribine karşı aşı üretiyor

Çin, kuş gribine karşı aşı üretiyor. Son zamanlarda Çin’de oldukça yaygınlaşan H7N9 virüsü sadece üç ayda 106 kişinin ölümüne neden oldu. Bu kuş gribine karşı üretilen aşı ise test aşamasına kadar ilerlemiş durumda. Çin, kuş gribine karşı aşı üretiyor Beijing Tiantan Biological Products Co. adlı firmanın üretime koyduğu kuş gribi aşısının tamamlanmasının itibaren vakit kaybedilmeden

Çin, kuş gribine karşı aşı üretiyor. Son zamanlarda Çin’de oldukça yaygınlaşan H7N9 virüsü sadece üç ayda 106 kişinin ölümüne neden oldu. Bu kuş gribine karşı üretilen aşı ise test aşamasına kadar ilerlemiş durumda.

Çin, kuş gribine karşı aşı üretiyor

Beijing Tiantan Biological Products Co. adlı firmanın üretime koyduğu kuş gribi aşısının tamamlanmasının itibaren vakit kaybedilmeden piyasaya geleceği duyuruldu. Çin Gıda ve İlaç İdaresi tarafından onaylanan aşılar setifakaların alınmasından sonraseri üretim başlayacak ve piyasada yer alacak.Geçtiğimiz aylarda kuş gribi virüsünden dolayı 106 kişinin yaşamını yitirdiği ve 359 kişinin ise tedavi gördüğü belirtildi.Ülkenin bazı bölgelerinde yasaklanan kanatlı hayvan ticaretinin ardından H7N9 virüsünün hayvandan insana kolaylıkla geçebildiği ancak insandan insana geçmesinin olanaksız olduğu söylendi.