DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Çocuğa ilaç nasıl daha kolay içirilir?

Çocuğa ilaç nasıl daha kolay içirilir?

Bazı çocuklar ilaç içmeye bayılırken bazı çocuklar da ilaç içmeyi hiç sevmezler. İlaç içmeyi seven çocukta problem yaşanmaz ama ilaç içmeyi sevmeyen çocuğa ilaç içirmeye çalışmanın nasıl bir kabus olduğunu benim gibi yaşayan anneler çok iyi bilirler. Çocuk ağzını açmaz, güç bela ağzını açtırırsınız bu defa da ilacı yutmaz ağzından çıkarır… mücadele böyle sürer gider.

Bazı çocuklar ilaç içmeye bayılırken bazı çocuklar da ilaç içmeyi hiç sevmezler. İlaç içmeyi seven çocukta problem yaşanmaz ama ilaç içmeyi sevmeyen çocuğa ilaç içirmeye çalışmanın nasıl bir kabus olduğunu benim gibi yaşayan anneler çok iyi bilirler. Çocuk ağzını açmaz, güç bela ağzını açtırırsınız bu defa da ilacı yutmaz ağzından çıkarır… mücadele böyle sürer gider. Bu nedenle sizler için çocuğa ilaç nasıl daha kolay içirilir yazısını hazırladık. Buyurun birlikte bakalım.

Çocuklara İlaç İçirirken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

*Çocuğunuz ilaç içerken, çocuğun en az 45 derece açıyla oturuyor ya da ayakta olmasına dikkat edin. Çünkü böyle yaptığınızda tıkanma, öksürme ihtimali azalır.*İlacı çocuğa mutlaka ağzının yan tarafından verin. Ağzının tam ortasından verirseniz öğürme refleksini başlayabilir. Tablet, hap şeklinde olan ilaçları dilinin en gerisine koyun, aksi taktirde çocuğun tableti tükürme ihtimali artar.*İlacın tadı kötüyse bunu saklamaya çalışın. İlacı elma püresi, yoğurt, muhallebi, reçel ile birlikte verebilirsiniz. Aslında ilacı meyve suyu, hazır mama (süt şeklindeki hazır mamalar) ya da sütle karıştırmak etkili bir yöntem olmaz; çünkü ilacın büyük bir kısmı bu sıvıyı içerken biberon ya da bardakta kalacaktır. İlla ki sıvıyla karıştırmanız gerekirse az sıvı kullanın ki, ilacın tamamı çocuğun sindirim sistemine ulaşabilsin.*Kaşık kullanırken mutlaka ölçülü kaşık kullanın. Yemek takımınızdaki norma kaşıkları kullanmayın.*İlacı çocuğa verirken asla “Şeker” diye vermeyin. İlaç olduğunu mutlaka söyleyin ki çocuğun aklında tehlikeli bir karışıklık kalmasın.*Küçük çocuklardan kendi ilacını eline almasını, çalkalamasını istemeyin. İlacını almakta ısrar ederse mutlaka yanında olun.*Pazarlık etmeyin ya da büyük vaatlerde bulunmayın. Çocuğa ilaç içmesinin şart olduğunu; bunun pazarlık konusu olamayacağını çocuk bilmeli. Hangi kap ya da kaşıkla içeceğine ve neyin eşliğinde içeceğine karar vermesine izin verin ama bu kararın ilacı içip-içmemek konusunda olamayacağını da hatırlatın .*İlacını içmeyi reddeden çocuğu cezalandırmayın. Tutarlı, ikna edici ve sabırlı şekilde yaklaşımınızı devam ettirin.*Ve zaferi kazanıp çocuğunuza ilacını içirmeye muvaffak olabildiyseniz eğer, kocaman bir kucaklamayla ve övgü dolu sözlerle hem onu, hem de kendinizi kutlamayı unutmayın.Sağlıklı günler dilerim…