DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Çocuğunuzda iştahsızlığa neden olan şeyler

Çocuğunuzda iştahsızlığa neden olan şeyler

Birçok ebeveynin şikayetçi olduğu bir durum olan çocuklarda iştahsızlık neden olur? İştahsızlık çeşitli nedenlerden oluşabilmektedir. Çocuğunuzda iştahsızlığa neden olan şeyler. Çocuğunuzda iştahsızlığa neden olan şeyler Yeterince yemek yemeyen, tek yönlü beslenen çocukların bazı nedenlerden dolayı bu duruma geldikleri belirtiliyor.Örneğin prematüre doğan bir bebeğin ya da herhangi bir sağlık problemi yaşayan çocukların ebeveynleri daha kaygılı oldukların dolayı

Birçok ebeveynin şikayetçi olduğu bir durum olan çocuklarda iştahsızlık neden olur? İştahsızlık çeşitli nedenlerden oluşabilmektedir. Çocuğunuzda iştahsızlığa neden olan şeyler.

Çocuğunuzda iştahsızlığa neden olan şeyler

Yeterince yemek yemeyen, tek yönlü beslenen çocukların bazı nedenlerden dolayı bu duruma geldikleri belirtiliyor.Örneğin prematüre doğan bir bebeğin ya da herhangi bir sağlık problemi yaşayan çocukların ebeveynleri daha kaygılı oldukların dolayı açlık belirtisi göstermeden onları yemek yemeye zorlayabilir.

  • Bebekte/çocukta açlık belirtisi olmadan birşey yedirmeye zorlamak yanlış bir davranıştır. Çocukta yemek yememeye karşı bir eğilim oluşmasını sağlar.
  • Sık sık hastalanan, bir yerleri ağrıyan çocukların yemek yemede isteksizlik yaşaması oldukça normaldir.

Prof. Dr. Vildan Ertekin, “Öncelikle bebeğin başını tutabilmesi ve tam olarak oturabilmesi şart. Ek besinin aylara göre günlük verilme miktarı, kıvamı, zamanı ve sunumu da çok önemli” diyor. Prof. Dr. Vildan Ertekin, beslenme geçişlerinde çocuğun daha kolay uyum sağlayabilmesi için annelere çeşitli tüyolar da veriyor: “Besinlerin aşırı tatlı veya tuzlu, ekşi, çok baharatlı ve kötü kokulu olmasından kaçının. Aynı şekilde estetikten yoksun bir şekilde sunmak ve sürekli kuru gıda vermek de iyi değil. Yemek kaşığı, kase, tabak, biberon ve kap gibi beslenme araçları da çocuğun yaşına uygun olmalı.”