DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Çocukları ev kazalarından korumanın yolları nelerdir?

Çocukları ev kazalarından korumanın yolları nelerdir?

Çocukları ev kazalarından korumanın yolları nelerdir? Çocuklar yeni yürümeye başladıklarında, çevrelerini keşfetmeye hız verdiklerinden ev kazası yaşama oranları da artmaktadır. Küçüklü büyüklü ev kazalarından çocuklarımızı korumak için alınması gereken önlemleri sizler için araştırdık. Çocukları ev kazalarından korumanın yolları nelerdir? Düşmemesi için dikkat! Uzmanlar acil servislere gelen çocuk kazalarının büyük bir kısmının yüksek bir yerden veya

Çocukları ev kazalarından korumanın yolları nelerdir? Çocuklar yeni yürümeye başladıklarında, çevrelerini keşfetmeye hız verdiklerinden ev kazası yaşama oranları da artmaktadır. Küçüklü büyüklü ev kazalarından çocuklarımızı korumak için alınması gereken önlemleri sizler için araştırdık.

Çocukları ev kazalarından korumanın yolları nelerdir?

Düşmemesi için dikkat!

Uzmanlar acil servislere gelen çocuk kazalarının büyük bir kısmının yüksek bir yerden veya yataktan düşme vakaları olduğunu söylüyor. Bu yüzden bebekler uyurken mutlaka yandan koruyuculu veya korkuluklu bebek yatağına bırakılmalı. Eğer illa ki yatak dışında bir yere yatırılması gerekiyorsa bu koltuk değil halı üzeri olmalıdır. Aynı şekilde anne babaların bebeğin altını değiştirirken de bebeği yerden yüksek bir yere koymamaları ya da bebeğin yanından kesinlikle ayrılmamaları gerekiyor. Uzmanlar anne, baba veya bakıcıların bu kazaları önlemek için, güvenli olsun ve çocuk düşmesin diye yanına yastık koymalarının bu kazaları önlemediğine de vurgu yapıyor.

Ocaktaki yemeklere dikkat!

Bu tür kazaları önlemek için yemek yaparken ya da herhangi bir şey kaynatırken, dört gözlü ocakların ön kısmı yerine arka gözleri tercih edilmeli. Aynı şekilde yemek piştikten sonra soğuması için de çocuğun ulaşamayacağı bir yere koyulmalı.

Temizlik maddelerine dikkat!

Tuz ruhu, çamaşır suyu gibi kimyasalları orijinal şişeleri dışında su, meyve suyu ve süt gibi içeceklerin kaplarına koymak ve erişilebilir bir yerde bulundurmak sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de çok tehlikelidir. Bu kimyasalların kazara içilmesi bazen geri dönüşümü bile olamayan hasarlara yol açabiliyor. Özellikle çocuklar yürümeye başladıktan sonra bu gibi şeylere kolaylıkla ulaşabiliyor. Bu yüzden böyle tehlikeli kimyasalları çocuğunuz yürümeye başladıktan sonra, her zaman sakladığınız saklandığı mutfak lavabosu altındaki dolaplardan, mutlaka çocuğunuzun erişemeyeceği yerlere kaldırılmalısınız.

Banyoda kaygan zemine dikkat!

Banyoda kazaları ıslak zeminler ile seramik ve fayansların kaygan olmasından kaynaklanır. Bu yüzden bu kazalardan korunmak için kayganlığı engelleyecek plastik paspaslar ya da kuru tutmayı sağlayacak bez ve havlular kullanmak, çocuk ya da erişkinlerin düşmesine engel olacaktır. Banyoda yüksek kenarlıklı küvet varsa, küvete çıkarken ki kazaları engellemek içinde, küvete girerken kullanılacak seyyar basamaklar veya tutamaçlı güvenlikli basamaklar olması öneriliyor.

Ufak cisimlere dikkat!

Çocukları ev kazalarından korumanın yolları nelerdir? Kavrama yeteneğini kazanan çocuklar her şeyi ağzına götürmek ister. Bu yüzden evdeki her şeye onun gözüyle bakmaya ve etrafta ufak cisimler bırakmamaya dikkat edilmelidir. Onlar için güvenli oyun parkları oluşturarak, onlara sağlıklı oyun alanları açmış olursunuz.