DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Çocuklarınızla birlikte evde oynayabileceğiniz faydalı oyunlar

Çocuklarınızla birlikte evde oynayabileceğiniz faydalı oyunlar

Günümüz çocukları evde kaldıklarında nasıl vakit geçireceklerini bilmiyor. Onları serbest bıraktığımızda da tüm vakitlerini televizyon, tablet ya da telefon başında geçiriyorlar. Oysaki onların bizimle bizimde onlarla vakit geçirmeye ihtiyacımız var. Uzmanlar çocuklarınızla oyun oynayın, onların ellerini tutun, onlara dokunun, onları öpün, onları telefona, tablete, TV’ye esir etmeyin diyor. Bunun için sizlere çocuklarınızla birlikte evde oynayabileceğiniz

Günümüz çocukları evde kaldıklarında nasıl vakit geçireceklerini bilmiyor. Onları serbest bıraktığımızda da tüm vakitlerini televizyon, tablet ya da telefon başında geçiriyorlar. Oysaki onların bizimle bizimde onlarla vakit geçirmeye ihtiyacımız var. Uzmanlar çocuklarınızla oyun oynayın, onların ellerini tutun, onlara dokunun, onları öpün, onları telefona, tablete, TV’ye esir etmeyin diyor. Bunun için sizlere çocuklarınızla birlikte evde oynayabileceğiniz faydalı oyunlar araştırdık. Mutlu vakit geçirmenizi umarak iyi eğlenceler diliyoruz.

HAYDİ BENİM GİBİ YÜRÜ OYUNU

4 yaş ve üzeri için uygun bir oyundur. İki ve daha fazla kişiyle oynanabilir. Oyun için herhangi bir materyal gerekmez. Çocuklara gözlem ve bedeni daha iyi kullanma becerisi kazandırır. Oyun nasıl oynanır:Her bir oyuncudan bir taklit yürüyüşü yapması istenir. Yürüyüşü yapan çocuk bu yürüyüşü başarılı bir şekilde yapabilirse alkışlanır. Çocuklardan aşağıdaki yürüyüşleri taklit etmesi istenebilir. Yeni taklitler de eklenebilir.Taklit edilebilecek yürüyüşler;İhtiyar adam yürüyüşü: Sırt kamburlaştırılıp baş öne bükülür, elde baston varmış gibi yapılarak yavaş yavaş yürünür.Dalgın adam yürüyüşü: Öne çapraz adım atılarak dengesiz yürünür. Ellerle çene tutulabilir.Cüce yürüyüşü: Dizler tam bükülür, baş omuzlar arasına gömülür, kollar aşağıya doğru sarkıtılır. Bu şekilde yürünür.Robot yürüyüşü: Vücut gergin, dizler ve kollar bükülmeden dik vücutla yürünür. Kollar da öne ve geriye sopa gibi sallanır.Dev yürüyüşü: Kollar omuzlardan yukarı kaldırılır. Ayak uçları üzerinde yükselerek yürünür.Ördek Yürüyüşü: Ellerle ayak bilekleri tutularak çömelik halde yürünür.

 SICAK SOĞUK OYUNU

4 yaş ve üzeri için uygundur. İki kişi ve üzeri için uygundur. Saklanabilecek kadar küçük bir nesne gereklidir. Mesafe algısı, dikkat ve yönergeleri değerlendirip sonuca ulaşma becerilerini geliştiren faydalı bir oyundur.Oyun nasıl oynanır:Oyuncular arasından seçilen ebe oyun alanının dışına çıkartılır ve saklanmak için seçilen nesne o dışarıdayken saklanır. Ebenin görevi bu nesneyi bulmaya çalışmaktır. Ebe nesneye yaklaştığında diğer çocuklar “sıcak sıcak ” nesneden uzaklaştığında ise “soğuk soğuk ” diyerek ebeyi yönlendirir. Ebe saklanan nesneyi bulunca kendi istediği birisini ebe olarak seçer. Ebeye belli bir süre verilerek de oynanabilir. Büyük çocuklarla oynanırken aynı anda birden fazla nesne de saklanabilir.

YATTI KABAK, KALKTI PATLICAN OYUNU

4 yaş ve üzeri için uygun bir oyundur. Beş ve daha fazla oyuncuyla oynanabilir. Herhangi bir materyal gerekmez.Oyun Nasıl Oynanır: Kalabalık grupla oynanabilen oldukça eğlenceli bir oyundur. En az beş kişiyle oynanabilen bu oyunda herkesin komik bir adı olur. Örneğin oyunculardan birinin adı kabak, ikincinin patlıcan, üçüncünün havuç, dördüncün fasulye, beşincinin salatalık gibi. Oyunu kabak başlattıysa, öbür oyuncular dizüstü oturmuş, başlarını öne doğru eğmiştir. Kabak arkadaşlarının birinin örneğin patlıcanın adını söyleyerek oyunu başlatır. “Yattı kabak, kalktı patlıcan” der. Patlıcan başını kaldırırken kabak başını öne eğer. Bu kez Patlıcan, “Yattı patlıcan, kalktı havuç” der. Oyun bu şekilde hızlanarak devam eder.