DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Cristiano Ronaldo, Suriyeli çocukları unutmadı

Cristiano Ronaldo, Suriyeli çocukları unutmadı

Cristiano Ronaldo, Suriyelile için Çocukları Koruyun Vakfı’na yardımda bulundu.

Cristiano Ronaldo sahadaki performansının dışında yardımsever yönüyle de gündeme gelmeye devam ediyor. Portekiz’li futbolcu Suriye’de yaşanan insanlık dramına en yakından şahit olan Suriyeli çocuklar için sosyal medya hesaplarından bir video paylaştı. Bunun yanı sıra maddi destek de sağladı.

Suriyeli çocuklara seslendi

Paylaştığı videoda Suriyeli çocuklara “Ben ünlü bir futbolcuyum ama asıl kahraman sizlersiniz” ifadeleriyle seslenen Ronaldo ayrıca Çocukları Kurtarın Vakfı’na bağış yapmayı ihmal etmedi.Cristiano Ronaldo açıklamalarında “Çok acı çektiğinizi biliyoruz. Umudunuzu kaybetmeyin. Dünya sizinle, ben sizinleyim. Sizi önemsiyoruz.” sözlerini kullandı.Çocukları Koruyun Vakfı, Ronaldo’nun yaptığı bağış konusunda açıklama yaptı. Vakıf gelen bağışın Suriye’de Halep ile çevre şehirlerdeki halka gıda, giyim ve sağlık yarımları için kullanılacağını açıkladı.

Bu bir ilk değil

Ronaldo’nun yardımsever yönü ilk kez ortaya çıkmadı. Portekizli futbolcu 2011 yılında İsrail tarafından kuşatılan Filistin’e 2 milyon Euro maddi destekte bulundu.Geçen 1 yıl aradan sonra Filistin’i unutmadı ve Altın Krampon’unu satarak elde ettiği 1.5 milyon Euro’yu Filistin halkına göndermişti. Bu yardımlar nedeniyle Cristiano Ronaldo, Arap yarımadasında büyük bir hayran kitlesine sahip.Nepal’de yaşanan 7 şiddetindeki depremin ardından Nepal halkına Çocukları Koruyun Vakfı vasıtasıyla 7 milyon Euro yardımda bulundu.Beyin hastalığı bulunan küçük bir hasta çocuk 83 bin Dolar yardımda bulundu.Açlık ve susuzluk gibi yaşamsal ihtiyaçlara ulaşamayan fakir Afrikalı halk için vakıflar vasıtasıyla maddi yardım yaptı.Kanser hastalarına özel bir zaafı bulunuyor. Kanser hastaları için yaptığı yardımlarla biliniyor.Vücudunun herhangi bir yerinde dövmesi bulunmuyor. Bunun nedeni 2 yılda bir yaptığı kan bağışları.Rio’da 2 milyon Euro’ya bir mahalledeki mülkler satın aldı ve mahalle sakinlerinden kira vermemelerini istedi.

Genç takımdaki arkadaşını yanlız bırakmadı

Sporting Lizbon temsilcileri Ronaldo’nun yaşadığı bölgeye seçmeler için gitti. Bir maç düzenlendi ve bu maçta en çok gol atan ismin Sporting Lizbon altyapısına alınacağı söylendi. Ronaldo maça 1 gol atarak başladı sonrasında takım arkadaşı Albert Fantrau’da 1 gol kaydetti.Maçın sonunda kaleciyi çalımlayan Albert Fantrau golü atsa Lizbon altyapısına alınacak olmasına rağmen Ronaldo’ya pas verdi ve Ronaldo ikinci golü attı. Ronaldo bu sayede ülkesinin en büyük takımından biri olan Sporting Lizbon altyapısına alındı.Ronaldo bunu unutmadığı ve takım arkadaşına hala büyük yardımlar yaptığı ortaya çıktı.