DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Cumhuriyet Gazetesi operasyonuna bir tepki de Almanya’dan!

Cumhuriyet Gazetesi operasyonuna bir tepki de Almanya’dan!

Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyona tepkiler gelmeye devam ediyor. Dün Amerika’nın yaptığı açıklamadan sonra bir açıklama da Almanya’dan geldi.

Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyona tepkiler gelmeye devam ediyor. Dün Amerika’nın yaptığı açıklamadan sonra bir açıklama da Almanya’dan geldi.İstanbul Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyona tüm dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. Dün Amerika Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen açıklamada yapılan operasyon için kaygı duyduklarını ifade etmişti. Bu sabah da Almanya’dan bir açıklama geldi. Almanya Büyükelçiliği’nin Türkçe twitter hesabından yapılan operasyona ilişkin bir açıklama yapıldı.

ALMANYA’DAN AÇIKLAMA

almanya-buyukelcilikAlmanya hükümet sözcüsü Steffen Seibert’in açıklaması “Fed.Hük.Sözcüsü #Seibert @cumhuriyetgzt’ne ilişkin: “Basın özgürlüğü her demokratik hukuk devletinin esasını oluşturmaktadır.ö #cumhuriyet” şeklinde oldu. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sawsan Chebil’in açıklaması ise “D.Bakanlığı Söz. Chebli:Basın özgürlüğü+hukuk devleti ilkelerine uyulması ile ilgili yaşanmakta olanlar bizleri endişelendiriyor.#cumhuriyet” şeklinde oldu.almanya-twitter 

Amerika’dan o operasyon için bomba açıklama

Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyon büyük yankı buldu. Bir bomba açıklamada Amerika’dan geldi.

Amerika : ‘Derin bir endişe duyuyoruz!’

amerikaAmerika Dışişleri Bakanlığı, dün sabah yapılan Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyon hakkında bomba açıklamada bulundu. Amerika, Türkiye’de basın kuruluşlarına karşı yapılan operasyonlar için ‘derin bir kaygı’ duyduklarını ifade etti. Konu ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyon hakkında soruları yanıtladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, ’Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında bulunan isimleri ortaya çıkarma çabasına saygı duyuyoruz. Ancak ABD, Türkiye’de muhalif basına yönelik resmi baskının artışı konusunda derin endişe duyuyor’’ dedi.