DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
David Cameron koltuğunu o isime bırakacak

David Cameron koltuğunu o isime bırakacak

İngiltere’nin yaptığı referandum sonrasında çıkan Brexit kararı ile ülke çalkantılı günler geçiriyordu. Brexit’in sonrasında istifa kararı alan David Cameron koltuğunu kime bırakacağını açıkladı.\r\n

İngiltere’nin yaptığı referandum sonrasında çıkan Brexit kararı ile ülke çalkantılı günler geçiriyordu. Brexit’in sonrasında istifa kararı alan David Cameron koltuğunu kime bırakacağını açıkladı.

YENİ BAŞBAKAN THERESA MAY

Ekim aylarında istifa edeceğini açıklayan David Cameron’un koltuğuna geçmek için iki kadın aday yarışa girdi. Bu isimler ise Enerji Bakanı Andrea Leadsom ve İçişleri Bakanı Theresa May’dı.  David Cameron bugün yatığı açıklama ile Enerji Bakanı Andrea Leadsom’ın adaylıktan çekileceğini açıkladı. Enerji Bakanı Andrea Leadsom’ın adaylıktan çekilmesi üzerine  İçişleri Bakanı Theresa May’in ülkenin yeni başbakanı olacağı alınan bilgiler arasına girdi.

İngiltere Enerji Bakanı Andrea Leadsom’dan başbakan adayı olmak için yarışmaya başladı. Enerji Bakanı Andrea Leadsom’ın annelik ile ilgili yaptığı açıklama tüm ülke tarafından büyük tepkiyle karşılaşınca Leadsom Times gazetesini suçladı.

Enerji Bakanı Andrea Leadsom, Muhafazakâr Parti’nin yeni genel başkanı seçilip başbakan olmak için yarışa girdi. Enerji Bakanı Leadsom’ın Times gazetesine verdiği röportajda dikkat çeken cümleler yer aldı. 53 yaşında ve 3 çocuğu olan Enerji Bakanı Andrea Leadsom’ın karşına çıkan rakibi çocuğu olmayan Theresa May’e göre daha avantajlı olduğunu belirtti. Theresa May’ın hiç çocuğunun olmamasını bir fırsat olarak görmekten çekindiğini ve bu durumun ‘gerçekten korkunç’ bir tavrı olacağını ifade etti.

andrea-leadsom

İşte Enerji Bakanı  Leadsom’ın Times gazetesine verdiği röportajın dikkat çeken kısmı “Anne olmak, ülkemizin geleceğinde gerçek bir payın olduğu anlamına geliyor. Somut bir pay… Muhtemelen onun da yeğenleri falan vardır. Ama benim çocuklarım var. Ve onlar da gelecekte yaşanacakların doğrudan parçası olacak çocuklar yapacaklar.”

David Cameron yaptığı konuşmanın sonrasında mikrofonun açık unuttu. Üzüntüsünden mi yok sevincinden midir bilinmez bir şarkı mırıldandı. Çarşamba günü Başbakanlık görevine son vereceğini açıkladı. David Cameron son olarak Çarşamba günü gerçekleşecek olan kabine toplantısında başbakanlık edecek.