DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
David Cameron’un yerine gelecek isimler

David Cameron’un yerine gelecek isimler

Brexit sonucundan sonra 3 ay içinde istifa edeceğini açıklayan David Cameron’un yerine gelecek adaylar yavaş yavaş belli olmaya başladı.\r\n\r\n

Brexit sonucundan sonra 3 ay içinde istifa edeceğini açıklayan David Cameron’un yerine gelecek adaylar yavaş yavaş belli olmaya başladı.Ekim ayında görevini bırakacak olan Cameron’un yerine geçmek isteyenlerin başvuru süreleri perşembe günü doldu.

Borıs Johnson

Başbakanlık adayı için ilk isimi duyuran Londra eski Belediye Başkanı  Borıs Johnson olmuştu. Borıs Johnson beklenmedik bir anda adaylıktan çekildiğini açıkladı. Johnson’un Brexit sonucundan sonra gerçekleşen etkilerden dolayı çekildiği ifade ediliyor. Johnson pazartesi günü Britanya’nın AB’den ayrılma konusunda hiçbir acelesi olmadığı söylemişti. Borıs Johnson’un son zamanlarda popülaritesinin azaldığı görülüyor.

Adalet Bakanı Michael Gove ve İçişleri Bakanı Theresa May

İngiltere’nin AB’den ayrılmasını en çok isteyen isimlerden olan Londra eski Belediye Başkanı  Borıs Johnson’un süpriz bir şekilde adaylığını çekmesinin ardından yeni isimler geldi. Borıs Johnson geri çekildiği haberi ile beş isimin daha adaylık için başvurulduğu açıklandı. Bu isimler ise Borıs Johnson gibi İngiltere’nin AB’den ayrılmasından yana olanlardı. Adalet Bakanı Michael Gove ve İçişleri Bakanı Theresa May başvuru yapanlar arasında yer alıyor.Yeni yapılan anketlere göre Theresa May  favoriler arasında olduğu görünüyor.  Muhafazakar Parti milletvekilleri pazartesi günü iki aday belirleyecek. Başbakan ise 9 eylüle kadar belli olacağı söyleniyor.

David Cameron flaş istifa açıklaması

david_cameronDavid Cameron çıkan Brexit kararının çıkması ile birlikte ekim ayında parti kongresindeki görevini bırakacağını açıkladı.David Cameron, “Britanya’da yaşayanlar tarihteki en büyük seçimi yaptı ve insanların kararına saygı duyuyoruz. Britanyalılar AB’den çıkmak için oy kullandı ve buna saygı duyuyoruz. Kampanyada çalışanları kutluyorum. Durumumuzda ani bir değişiklik olmayacak. AB ile müzakerelere başlayacağız. Güçlü bir iktidara ihtiyacımız var. Hala İngiltere’nin AB’de daha güçlü olacağını düşünüyorum. Ancak Britanyalılar farklı bir seçim yaptı sanırım farklı bir lidere ihtiyacı var. Yeni bir liderliğe ihtiyaç var. İstikrar bu aşamada çok önemli. Ekim ayındaki yapılacak parti kongresinde yeni bir lider arayacağız. Yeni bir yol bulmalıyız.”Ekim ayında ayrılacak olan görevine o sürece kadar bir liderin gelmesini kaydetti. İstifa etmek için tam bir net tarih açıklamayan David Cameron görevine 3 ay daha devam edecek.İngiliz siyaset adamları AB referandum kararının ardından merak ettikleri tek şey İngiltere Başbakanı David Cameron’un parti kongresindeki görevine devam edip, etmeyeceği idi. David Cameron’un istifa kararı tüm ülke tarafından beklenen bir durumdu.