DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Demokrasi mitingine “Şov” diyen Sıla’ya büyük şok

Demokrasi mitingine “Şov” diyen Sıla’ya büyük şok

Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne ‘Şov’ diyen ünlü şarkıcı Sıla Gençoğlu’nun üç il’de gerçekleşmesi beklenen konserleri iptal edildi.

Geçtiğimiz günlerde Sıla’ya Yenikapı’da gerçekleşen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne bir çok ünlü isim katılmıştı.Şarkıcı Sıla’nın mitinge katılıp katılmayacağı merak konusuydu. Sıla miting sorusuna “Kesinlikle darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun, gösterişin içerisinde bulunmayı düşünmüyorum” demişti.Sıla’nın söylemi sosyal medyada büyük tepki alırken üç il’de konserleri de iptal edildi.Sıla’nın 21 ve 22 Eylül’de İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava sahnesinde gerçekleşmesi beklenen konser İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından iptal edildi.İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “Halkımızın ülkemize sahip çıkmak için meydanlarda verdiği mücadeleyi şov olarak nitelendiren, bu onurlu duruş ve iradeyle alay eden sanatçılar da bulunmaktadır. Bu nedenle söz konusu sanatçılardan biri olan Sıla Gençoğlu’nun 21 ve 22 Eylül 2016 tarihlerinde Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesinde yapılması düşünülen konserleri belediyemizce iptal edilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

SILA’NIN BURSA KONSERİ DE İPTAL EDİLDİ

Sıla Gençoğlu’nun ileri tarihte diğer konseri de Bursa’da gerçekleşecekti. 28 Eylül’de Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşmesi planlanan konser Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı tarafından iptal edildi.Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı tarafından yapılan açıklamada; “Halkımızın ülkemize sahip çıkmak için meydanlarda verdiği mücadeleyi şov olarak nitelendiren, bu onurlu duruş ve irade konusunda gerekli duyarlılığı göstermeyen sanatçılardan biri olan Sıla Gençoğlu’nun 28Eylül 2016 tarihlerinde Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunda yapılması düşünülen konserin yer tahsisi belediyemizce iptal edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

KAYSERİ KONSERİ DE İPTAL EDİLDİ

İstanbul ve Bursa konserinden sonra Sıla Gençoğlu’nun Kayseri’de gerçekleşmesi planlanan konseride iptal edildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi konser için Has Spor ve Kongre Merkezi’nde Sıla konseir için yapılan rezervasyonu iptal etti.Konserin iptal edilme nedeni de Sıla’nın Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne ‘şov’ söylemi olduğu açıklandı.

SILA SÖYLEMLERİNİN ARKASINDA OLDUĞUNU AÇIKLADI

Bugün bir mağazadan çıkarken görüntülenen Sıla Gençoğlu’na 7 Ağustos’ta Yenikapı’da gerçekleşen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne “Kesinlikle darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içinde bulunmayı tercih etmiyorum” söylemleri soruldu.Gençoğlu sorulara “Bu konuyla ilgili izahat vermek istemiyorum. Yanlış tarafa çekmek isteyen, tabii ki yanlış tarafa çekti. Ama ben sözümün arkasındayım. Demokrasi demiyor muyuz? Ben de fikrimi, düşündüğümü söyledim işte.” diyerek cevap verdi.