DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Diriliş Ertuğrul dizisine uygulanan sansüre tepki yağdı

Diriliş Ertuğrul dizisine uygulanan sansüre tepki yağdı

Diriliş Ertuğrul dizisi Yapımcı ve Senaristi Mehmet Bozdağ, 43. Pantene Altın Kelebek Ödüllerinde yaşanan sansüre sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

TRT1 ekranlarında yayınlandığı günden bu yana reytinglerin birincisi ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisine ‘43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’ töreninde sansür uygulandı.’43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’ de ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisi ‘En iyi dizi’ ödülüne laik görüldü. Ödülü Yeşilçam’ın usta isimlerimden Türker İnanoğlu’ndan almak için sahneye gelen dizinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ hiç beklemediği bir olayla karşı karşıya kaldı.Ödülü alan Bozdağ’ın konuşma yapması engellendi ve sahneden ayrıldı.Bozdağ ve dizi ekibi konuşma yapmadan sahneden ayrıldı ardından törenin sunucusu Okan Bayülgen konuyla ilgili açıklama yaparak özür diledi.Ayrıca Sosyal medyada diziye uygulanan sansüre binlerce tepki geldi.

CAVİT ÇETİN GÜNER: PAPUCUM DAHA DEĞERLİ

Dizide ‘Doğan Bey’ karakterine hayat veren Cavit Çetin Güner, olayın ardından Instagram hesabında verilen ödülü yere koyup ayakkabısıyla çektiği fotoğrafı sayfasına yükledi ve şu mesajı yazdı;

“3 sezondur sadece kendi gününün değil, ayın en çok izlenen dizisine mecburen ödül verdiler. Mecburen diyorum çünkü cayır cayır en iyi oyuncu, en iyi yapım, en iyi yönetim de bizim hakkımız ama onlardan değiliz ya, bugüne kadar vermediler. Bugün de yarım ağız verdiler ve mikrofon bile uzatmadan kulisin yolunu gösterdiler. Her çarşamba ratingde gösteriyoruz hak ettiğimiz değeri aslında. Anlayana… Bu ödülün değeri fotoğrafta! Pabucum daha değerli şu an.”diriliş ertuğrul

MEHMET BOZDAĞ: ÖDÜLÜ İADE ETTİM

Yaşananlardan sonra kulise giden Mehmet Bozdağ, ödülü iade ettiğini Instagram hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.Mehmet Bozdağ’ın açıklaması;

Değerli İzleyicilerimiz;
43. Pantene Altın Kelebek Ödüllerinde Diriliş Ertuğrul Dizisi, izleyici oylarıyla diğer bütün ödül törenlerinde olduğu gibi Yılın En İyi Dizisi Ödülü’nü haklı olarak almıştır.
Yayınlandığı 3 sezon ve 65 haftadır bütün reyting gruplarda birinci olan ve reyting rekorlarını kıran, Türkiye ile birlikte 30’dan fazla ülkede yayınlanan Diriliş Ertuğrul Dizisi bileğinin hakkıyla ve siz değerli izleyicilerimizin oylarıyla haklı bir ödül daha aldı.
Ödül töreni sırasında Diriliş Ertuğrul Dizisi Yapımcısı ve Senaristi olarak bizlere ödül veren siz izleyicilerimizi selamlama ve teşekkür konuşması yapmam engellenmiştir. Her ödül alan kişiye konuşma hakkı verilirken, bizlerin bu hakkımızı kullanmamızın engellenmesini manidar buluyorum.
Bu engellenmenin haklı başarımız ve siz izleyicilerimize yapılan bir nezaketsizlik olduğuna inanarak ödül törenini protesto ederek Diriliş Ertuğrul Dizisi Yapımcı ve Senaristi olarak haklı olarak aldığımız ödülü kuliste geri iade ettim.
Ayrıca Programın sunucusu Okan Bayülgen’in özür yerine Türkiye ve dünyada bu kadar ilgi gören ve siz değerli izleyicilerimizin takdirini kazanan dizimizi hiç izlemediğini söyleyerek alaycı bir konuşma yapması ve bundan sonra izleyeceğini belirtmesini de nezaketten uzak bir davranış olarak değerlendiriyorum.
Bütün dünyanın farkında olduğu ve konuştuğu bir dizinin yeni farkına varması Bayülgen’in kendi ayıbıdır. Mümkünse dizimizi izlemesin. Kendisinin dizimizden alacağı hiçbir kıymet değeri olamayacağını konuşması bizlere göstermiştir.
Saygılarımla.
Diriliş Ertuğrul Dizisi Yapımcı ve Senaristi Mehmet Bozdağ