DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Donald Trump, Erdoğan’ı takdir etti

Donald Trump, Erdoğan’ı takdir etti

Donald Trump, Türkiye’de bastırılan darbe girişiminden dolayı Recep Tayyip Erdoğan’ı takdir etti. Konuşmasında Recep Tayyip Erdoğan’dan övgü dolu sözlerle bahsetti.

Donald Trump, Türkiye’de bastırılan darbe girişiminden dolayı Recep Tayyip Erdoğan’ı takdir etti. Konuşmasında Recep Tayyip Erdoğan’dan övgü dolu sözlerle bahsetti.ABD’nin Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Türkiye’de yaşanılan olaylar hakkında New York Times gazetesine ropörtajda bulundu. New York Times’a konuşan Donald Trump, darbenin bastırılmasından dolayı Recep Tayyip Erdoğan’dan övgüyle bahsetti. Donald Trump darbe ile ilgili , Bazıları darbenin önceden kurgulandığını iddia ediyor ama ben bu iddialara inanmıyorum” dedi.

‘Kendisini Takdir Ediyorum’

donald-trumpDonald Trump’ın darbe girişimine ilişkin en önemli açıklaması ise, “Darbe girişimini tersine çevirebilmesinden dolayı kendisini takdir ediyorum. Darbe girişiminin ilk saatinde her şey bitmiş gibi gözüküyordu. Ama sonra aniden çok harika bir şekilde kazanan halk oldu. Sokağa çıktılar ve ordu unsurları Tiananmen meydanında olduğu gibi onların üzerine tankları sürmek istemedi. Bu darbe girişiminin sonunu getirdi. Çünkü tanklardaki insanlar ‘ben halkın üzerine süremem’ dedi. İnsanlar evlerinden çıkarak ordunun darbe yapmasını istemediklerini gösterdiler. Bence bu, şu an ki hükümet için çok etkileyici.” oldu.Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi rakiplerini safdışı bırakmak için bu darbe olaylarından istifade edip etmediği sorusuna ise, “İnsan haklarıyla ilgili konuşmaya başladığımızda dünya ABD’nın bu konuda ne kadar kötü durumda olduğunu görüyor. Bizim bu konuda iyi bir elçi olacağımızı düşünmüyorum” şeklinde cevap verdi.New York Times gazetesine yaptığı açıklamanın devamında ise “Bence söz konusu insan hakları olunca ülkemizin bir sürü sorunu var. Ülkemizde bu konuda ne yaptığımızı bilmezken başka ülkelere bu konuda müdahale etmemiz çok zor. Sokaklarda öldürülen polislere, Ferguson ve çatışmalara bakınca çok büyük sorunlarımız olduğunu görüyorsunuz. Bence biz kendi sorunlarımıza yoğunlaşmalıyız.” dedi.