DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Donald Trump, Savunma Bakanını seçti

Donald Trump, Savunma Bakanını seçti

Amerika Birleşik Devletleri başkanlığı seçimlerini kazanan Donald Trump, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile Savunma Bakanını seçtiğini ifade etti.\r\n

Amerika Birleşik Devletleri başkanlığı seçimlerini kazanan Donald Trump, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile Savunma Bakanını seçtiğini ifade etti.Geçtiğimiz haftalarda ciddi rakip Hillary Clinton ile girdiği seçimleri kazanan Cumhuriyetçi Parti Başkanı Donald Trump, yavaş yavaş hükümetini belirlemeye başlıyor. Son haber ise sosyal medya hesabından paylaştığı bir twitte yer aldı. New Jersey’de adaylar ile görüşmelerini hız kesmeden devam ettiren Trump, Savunma Bakanı olarak seçtiği kişiyi açıkladı. Sosyal paylaşım platformu olan Twitter’den yayınladığını açıklamada Savunma Bakanı olarak emekli General James Mattis’i düşündüğünü belirtti.

Donald Trump : ‘James Mattis gerçek bir general!’

james-mattis-donald-trumpTrump, paylaştığı twitte Savunma Bakanı olarak düşündüğü James Mattis ile dün görüştüğünü ifade etti. Ve emekli General James Mattis’i ‘çok etkileyici ve gerçek bir general’ olarak gördüğünün de altını çizdi. Savunma Bakanı olarak düşünülen emekli General James Mattis, görev yaptığı süre boyunca önemli işler yapmıştı. 44 yıl süren görevinde Amerika’nın Irak ve Afganistan işgallerinde büyük roller sergilemişti.

Pentagon’a yeni başkan

2004 yıllarında Felluce’deki kanlı çatışmalara yön veren General James Mattis, CNN’in haberine göre 2005 yılında San Diego’da askerlere yaptığı konuşmada, “Bazı insanlara ateş etmek eğlenceli” ifadeleri ile büyük tepki toplamıştı.

Trump karşıtı eylemciler aranıyor

Amerika yeni başkanı Trump’ı protesto gösterileri tüm ülkede kendini göstermeye devam ediyor. Bu gösterilen planlı olduğunu düşünülüyor.Trump’ı başkanlık koltuğunda görmek istemeyenler eylemciler tüm Amerika’yı protestolarla inlettiler. Fakat yapılan bu protesto gösterilerin planlı bir şekilde olduğu iddia edilmişti. Ortaya çıkan bu bilgi ile o iddialar doğrulandı. Amerika’nın New York, Los Angeles, Chicago ve diğer küçük yerlerinde düzenlenen protestolar için internetten alımlar yapılmaya başlanmış.Trump’a karşı gösterilere katılması istenen kişiler için sosyal medyadan ilan yayınlandı. Paylaşılan ilanda eylemci başına tam 1500 dolar maaş verileceği açıklandı. Bunun yanı sıra arabası olan eylemciler için ise benzin sözü verildi. İşte Anti-Trump’cılar için sosyal medyadan yayınlanan o ilan..

Trump için yayınlanan o ilan

donald-trump-ilan

Eylemcilerin yapacağı işler

donald-trump-karsiti-eylemciler-araniyor-1Sosyal medyadan yayınlanan ilanda iş tanımı olarak ‘bağırıp çağırmak’ ve ‘trafiği engellemek’ var. Ayrıca işe alınacak kişiler de tecrübe aranmayacak. Bunun için işsiz olan kişiler tarafından güzel bir iş olarak görünüyor. FOX News’un haberine göstericiler tüm ve yarı zamanlı olarak alınacak. Ve düzenli olarak eylemlere katılması gerekiyor. Ülkedeki işsiz insanlar için eğlenceli bir yol olarak görülen anti-Trump eylemciliğine çok sayıda başvuru oldu. Fakat yaşanan protesto gösterileri ABD’nin birçok şehrinde ciddi anlamda zararlar meydana geldi. Bunun yanı sıra Donald Trump destekçilerine ise ölüm tehdidi yapıldı.donald-trump-karsiti-eylemciler-araniyor-4