DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Donald Trump’tan ‘göçmenler’ için şok öneri

Donald Trump’tan ‘göçmenler’ için şok öneri

Donald Trump dur durak bilmiyor. Daha öncesinde Müslümanların ABD’ye alınmamasını isteyen Trump şimdi de başvuruda bulunan göçmenlerin ‘olağanüstü soruşturmalara’ girmesi talebinde bulundu.\r\n\r\n

Donald Trump dur durak bilmiyor. Daha öncesinde Müslümanların ABD’ye alınmamasını isteyen Trump şimdi de başvuruda bulunan göçmenlerin ‘olağanüstü soruşturmalara’ girmesi talebinde bulundu.ABD’de yapılacak olan seçimlerde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olan Donald Trump’dan yeni açıklamalar geldi. Donald Trump, seçimleri kazanması ve başkan seçilmesi ile birlikte başvuruda bulunan göçmenlerin “olağanüstü soruşturmalara” tabi tutulacağının vurgusunu yaptı.

“Radikal İslam Komisyonu”

trump-gocmenleri-olaganustu-sorusturacak2015’in aralık ayında Müslümanların ülkeye alınmaması gerektiğini belirtmişti. Donald Trump’ın bu isteği karşısında hem ülke içinden hem de uluslararası arenadan sert tepkiler geldi. Müslümanlara atıfta bulunan Donald Trump şimdide de göçmenlere yüklendi. Donald Trump’ın başkan seçilmesinin hemen ardından yapacağı işlerden birinin de  “Radikal İslam Komisyonu” oluşturmak olduğunun altını çizdi.Göçmenlerin ‘olağanüsü soruşturmalara’ gireceğini belirten Donald Trump, ülkeye girmek için başvuruda bulunan göçmenlerin dini özgürlükler, cinsiyet eşitliği ve eşcinsel hakları gibi Amerikan değerlerine dair düşüncelerinin de soruşturmada yer alacağını belirtti. 8 Kasım’da yapılacak seçimlerde seçilen yeni başkan 2017’nin ocak ayında görevinin başına geçecek.