DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Dortmund kaptanından Emre Mor açıklaması

Dortmund kaptanından Emre Mor açıklaması

Borussia Dortmund’un Real Madrid ile oynadığı karşılaşmada güzel bir performans sergildi. Bu Schmelzer’in de gözünden kaçmadı.

Şampiyonlar Ligi F Grubu son maçında Borussia Dortmund, Real Madrid’e konuk oldu. Karşılaşma 2-2 beraberlikle sona ererken maça Emre Mor damga vurdu. Milli futbolcu oynadığı oyunla göz doldururken futbol otoriteleri oyuncuya tam not verdi.Bunun dışında Borussia Dortmund kaptanı Marcel Schmelzer karşılaşmanın sonrasında yaptığı açıklamalarda Emre Mor için güzel sözler sarf etti. Aubameyang’a güzel bir pas atan Emre için “Golde Aubameyang’a attığı pas muhteşemdi. Onun için bu tür paslar atabiliyor olmak bence her şeyden önemli. Sadece şut atmak ve pozisyon hazırlamanın dışında da özellikleri oluyor.”

“Vahşice yeteneklere sahip”

Emre’nin yetenekleriyle ilgili de konuşan Schmelzer oyuncunun çok cesaretli bir yapıya sahip olduğuna da dikkat çekti ve “Ofansif yeteneklerine diyecek hiçbir söz yok, basitçe söylemek gerekirse ‘vahşice’ yetenekleri var. Ancak, şu an öğrenmesi gereken pekçok şey var, tıpkı Ousmane Dembele gibi. Öğrendikçe karşısındaki savunmayı daha rahat parçalayacak.” şeklinde konuştu.Marco Reus ile Emre Mor’un oyuna sonrada dahil olmasına da değinen Dortmund kaptanı iyi alternatiflere sahip olmalarının takım için iyi bir şey olduğunu söyledi.

Emre Mor’un Dortmund kariyeri

Sezon başında Nordsjaelland takımından Borussia Dortmund’a transfer olan 18 yaşındaki genç milli futbolcu iyi bir grafiğe sahip. Takımıyla 12 maça çıkan Emre 1 gol ve 2 asist ile oynadı. Hızı ve çalımlarıyla taraftarında ilgi oldağı olan oyuncu son Real Madrid maçında uzun bir aradan sonra forma şansı buldu.Forma giymediği süreçte fiziğini ve paslarını geliştirdiği gözlenen genç futbolcu dikkat çekti. Aubameyang’ın asistinden önce oyuncuya güzel bir pas çıkaran Emre övgüleri topladı.İlk kez Şampiyonlar Ligi deneyimi yaşayan oyuncu takımı Borussia Dortmund ile gruptan çıkmayı başardı. Real Madrid, Legia Varşova ve Sporting Lizbon takımlarının bulunduğu F Grubu’nda Borussia Dortmund 14 puan toplamayaı başardı ve grubunu lider konumunda bitirdi. Borussia Dortmund 2.turda gruplarını ikinci sırada bitiren Paris Saint Germain, Benfica, Manchester City, Porto ve Sevilla takımlarından biriyle eşleşecek.Diğer grup ikincilerinden aynı grupta bulunan Real Madrid ve aynı ülke takımları olan Bayern Münih ile Bayer Leverkusen ile de eşleşemeyecek.