DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Dünya tersine dönseydi ne olurdu?

Dünya tersine dönseydi ne olurdu?

Uzay her zaman ilgimizi çekmiştir, peki ilginç şeyler sadece uçsuz bucaksız uzayda mı var? Tabii ki hayır, gezegenimiz Dünya’nın da pek çok alametif harikası var. Bunlardan birinin de mavi gezegenin dönüşüyle ilgisi var. Hiç düşündünüz mü Dünya, şu anda döndüğü yönün tam tersine doğru dönse neler olurdu? Sorunun cevabı Curious Cases adlı programda verildi Bu

Uzay her zaman ilgimizi çekmiştir, peki ilginç şeyler sadece uçsuz bucaksız uzayda mı var? Tabii ki hayır, gezegenimiz Dünya’nın da pek çok alametif harikası var. Bunlardan birinin de mavi gezegenin dönüşüyle ilgisi var. Hiç düşündünüz mü Dünya, şu anda döndüğü yönün tam tersine doğru dönse neler olurdu?

Sorunun cevabı Curious Cases adlı programda verildi

Bu soru, Rutherford ve Fry’ın sunduğu Curious Cases adlı programda yanıtını buldu.

Bu durum hava durumunu etkilerdi

Ekvador’da iseniz gezegenin dönüş hızı saatte 1670 km’yi bulur. Bu dönüş sonucunda hava durumları oluşur. Tropikal bölgelerde rüzgar, doğudan eserken kuzey ve güneyde ise batıdan esen rüzgarlar görülür. Ancak Dünya, dönüşünü ters yönünde yapsaydı bu durum daha farklı olurdu.

Sahra Çölü yağmur alırdı

Gezegenin dönüşü tersi yönde olsaydı Sahra Çölü yağmur alırken Kaliforniya Çölü nemli bir hale gelecekti. Florida’da bulunan bataklıklarsa kuruyacaktı.

Gezegenimiz ya daha yavaş dönseydi?

Bu dönüş daha yavaş olsaydı gezegenimizin Güneş’e dönük tarafında kavurucu sıcaklar, karanlık tarafta ise dondurucu soğuklar hüküm sürecekti.

100 yılda 1 gün 1.7 saniye uzadı

Dünya’nın dönüşü her yıl yavaşlıyor. Ancak bu durum kısa bir zaman diliminde olmuyor. 100 yıl önce 1 gün 1.7 milisaniye daha kısaydı.

Hesaplamara göre gezegenimiz 1.7 trilyon yıl sonra duracak

Bu hesaptan yola çıkarak Dünya’nın 1.7 trilyon yıl sonra duracağı söylenebilir.