DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Dünyaca ünlü rapçi 50 Cent tutuklandı

Dünyaca ünlü rapçi 50 Cent tutuklandı

Amerikalı rapçi 50 Cent, verdiği konserden sonra gözaltı şoku yaşadı. Konserde sarfettiği küfür içerikli sözlerden dolayı gözaltına alındı.

Rap müziğinin önde gelen isimlerinden Amerikalı rapçi, aynı zamanda aktör olan 50 Cent 2005 yılında çıkardığı ‘Candy Shop’ şarkısıyla dünyanın gündemine oturmuştu.Amerikalı rapçinin geçtğimiz günlerde Karayip’te verdiği bir konserde ‘uygunsuz dil’ kullandığı gerekçesiyle konser bitişi gözaltına alındı.Konserden önce polislerden küfür etmemesi için uyarı alan 50 Cent bu uyarıyı dikkate almadı. Küfür ettiği mikrofondan duyulan dünyaca ünlü rapçi, konser bitiminde polisler tarafından tutuklandı.

KÜFÜR ETTİ

Rap dünyasının ünlü ismi, Karayipler’deki St. Kitts ve Nevis Federasyonu’ndaki 40 bin kişinin katıldığı bir festivalde, söylediği şarkılardan birinin içinde küfür etmesi sonucu grubundan bir kişiyle birlikte tutuklandı.Gerçek adı Curtis Jackson olan 50 Cent’in pazar günü ülkeden çıkış yapması gerekirken, cumartesi gecesi yaşanan olaydan ötürü pazartesi yapılan duruşmadan sonra ülkeden çıkışına izin verildi.

20 BİN TL CEZA

50 Cent’in konser sırasında ettiği küfürlerden dolayı, tutuklandığı mahkemece 20 bin TL para cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Cezasını ödeyen rapçi, gözetim altında tutulduktan sonra mahkemece serbest bırakıldı.Eski bir İngiliz kolonisi olan ada ülkesi St. Kitts ve Nevis Federasyonu’nda kamuya açık alanlarda küfür içerikli sözcüklerin sarfedilmesi yasak.40 yaşındaki dünyaca ünlü rapçinin sözcüsünden ilk açıklama geldi.

50 CENT NEDEN TUTUKLANDI?

Sözcüsü, “Ona konser öncesinde argo kullanamayacağını söylediler, o da bu şekilde sahneye çıkamayacağını söyledi. Organizatörler de mikrofonu küfür ederken ağzından uzaklaştırmak koşuluyla izin verdiler ancak yine de sözleri duyuldu.” dedi.40 yaşındaki başarılı rapçi, gündemden bir türlü düşmüyor. 50 Cent, geçtiğimiz sene iflas ettiğini açıklamıştı ve dünyanın gündemine oturmuştu. Neden iflas ettiğine dair bir açıklama hala daha yapmazken, bir çok kişi ‘kumar oynadığı için iflas etti’ iddialarında bulunmuştu.50-cent-tutuklandi

50 CENT KİMDİR?

Amerikalı rapçi, aktör ve girişimci olan sahne adıyla 50 Cent’in gerçek adı: Curtis James Jackson III12 yaşında başladığı uyuşturucu satıcılığını rap müziğine başlamak için bırakmıştır. 50 Cent, dünya yıldızı Eminem tarafından keşfedilmiştir. Eminem’in sayesinde, dünyada albümleri en çok satan rapçilerden biri oldu. ‘Candy Shop’ single ile tüm dünyanın dilinden düşmemiştir. 30 milyonun üzerinde albüm sattı ve çok sayıda ödül kazandı. Amerikalı rapçi, bir çok filmde de oynamıştır.