DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Düşündüğünüzden daha etkili 9 şifalı bitki

Düşündüğünüzden daha etkili 9 şifalı bitki

Maydanoz Vitamin olarak C ve A vitaminlerini bünyesinde bulunduran maydanozun neredeyse bir yemek kaşığı bile insan vücudunda kemik sağlığına günlük karşılanması gereken K vitamini ihtiyacını sağlıyor. Bünyesinde C ve A vitaminlerine ek olarak yüksek miktarda demir ve folat içerir. Salatalarda ve birçok yemekte kullanılan maydanoz kendi tadı ile yiyeceklerin tadına tat katmaya devam ediyor.

Maydanoz

maydanoz-1024x666

Vitamin olarak C ve A vitaminlerini bünyesinde bulunduran maydanozun neredeyse bir yemek kaşığı bile insan vücudunda kemik sağlığına günlük karşılanması gereken K vitamini ihtiyacını sağlıyor. Bünyesinde C ve A vitaminlerine ek olarak yüksek miktarda demir ve folat içerir. Salatalarda ve birçok yemekte kullanılan maydanoz kendi tadı ile yiyeceklerin tadına tat katmaya devam ediyor.

Kişniş

kisnis

Vücudumuzdan ağır metallerin atılmasını sağlayan kişniş , lif ve demir açısından iyi bir besin. Birçok sağlığa faydaları olan bu besin kolestolü düşürmekte , enflamasyonları engellemekte ve aynı zamanda kan şekerini dengelemekte büyük bir rol oynuyor. Bünyesinde bulundurduğu yağların yok edici etkisi ile bakterilerin de hayatına son verebiliyor.Fesleğen

Basil-1024x768

Oldukça iyi bir miktarda lif kaynağına  sahip olan fesleğen , insan üzerinde sakinleştirici özelliğe de sahip. İçerdiği antioksidanlar enflamasyonları azaltmasına yardımcı oluyor ve aynı zamanda karaciğeri temizliyor , nefes problemlerine  iyi geliyor .

Kekik

6015_kekik_bitki_kuru (1)

Birçok sağlığa faydasından yanı sıra mantara ve bakterilere karşı uçucu yağları kullanılıyor . Aynı  zamanda gribe ve soğuk algınlığına da oldukça iyi gelmekte. İleri seviyede  antioksidan içeren bu besin, hücrelerde zarar görmüş olanların kendisini yenilemelerinde önemli bir rol oynuyor.

Dereotu

indirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Çoğu gibi çok yüksek derecede bünyesinde antioksidan içeriyor. Kalsiyum , demir ve magnezyum için de olukça önemli bir besin.

Biberiye

biberiye-yagi

 Son  zamanda kansere karşı gelişmekte olan ilaçlar içinde  önemli yer tutuyor. Bunun sebebi de karnosik asit adlı bir madde içermesi. Günlük yapılan diyetlere eklenirse demir ve kalsiyum minerallerini elde eder , enflasyonu önleyebilirsiniz.

Adaçayı

taze-adacayi

Çok önceki zamanlarda adaçayı yetiştirenin ölüme dahi çare bulabileceğine inanılırmış. Karnosik asit içeriyor ve bu sayede  adaçayı , Alzheimer’a ve depresyona iyi geliyor. Kadınların regl döneminde acılarını azaltması için adaçayı içtikleri biliniyor ve içerisindeki antioksidanlar ise enflamasyona iyi geliyor.

Zahter

inidrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Birçok hastalığa karşı kullanılan zahter , oldukça faydalı bir besin olarak anılmakta.Hem içerdiği yağlar mikropları öldürüyor hem de bronşit , gırtlak iltihabı gibi hastalıklara iyi geliyor.

Nane

mintleaves-1024x640

Nane oldukça yüksek miktarda A vitamini içeriyor. Naneyi yiyeceklerimize katmak sindirim sistemi problemlerimize karşı faydalı bir önlem almak oluyor.Birçok hastalığa iyi gelen nanenin faydalı  geldiği hastalıklardan bazıları; soğuk algınlığı , sinüs enfeksiyonu ve astım ..