DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Elazığ Emniyeti’ne saldırı: 3 polis şehit

Elazığ Emniyeti’ne saldırı: 3 polis şehit

Sabah saatlerinde Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne hain bir saldırı gerçekleşti. Meydana gelen saldırıda 3 polis şehit olurken 170 kişi yaralandı.

Sabah saatlerinde Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne hain bir saldırı gerçekleşti. Meydana gelen saldırıda 3 polis şehit olurken 170 kişi yaralandı.Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan bombalı saldırının hemen ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. 170 kişi ağır yaralı olarak hastanelere kaldırıldı. Kaldırılan hastalardan 14’ünün durumunun çok ciddi olduğu açıklandı. 170 kişinin yaralanmasının yanı sıra 3 polis de patlama esnasında hayatını kaybetti. Gerçekleşen patlamanın şiddetiyle İl Emniyet Müdürlüğü büyük hasar aldı ve binanın ön cephesi kullanılmaz hale geldi.

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Elazığ’da gerçekleşen hain saldırının ardından Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın olay yerine gideceği bildirildi. Elazığ valiliğinden yapılan açıklama da ise hastanelere kaldırılan vatandaşların tedavilerinin eksiksiz bir şekilde uygulandığını belirtti. Hayatını kaybeden 3 kişininde emniyet mensubu olduğunu ifade etti.

AKP Milletvekili Ömer Serdar’dan açıklama;

Şiddetli patlamanın ardından NTV canlı yayınına bağlanan Elazığ AK Parti Milletvekili Ömer Serdar, “Saldırı olacağına dair istihbari bilgi yoktu. Dün Van’da gerçekleşen, önceki hafta Diyarbakır’da gerçekleşen saldırılar ele alındığında PKK’nın bir eylemi gibi görünüyor. Elazığ sakin bir yerdi, PKK için bir bariyerdi sanırım o bariyer aşılmak isteniyor. Biz yine o hatta mücaledemizi vermeye devam edeceğiz” dedi.

AKP Milletvekili Metin Bulut’tan açıklama;

Metin Bulut, NTV canlı yayınında, “Elazığ tampon bir bölgeydi, güvenli bir bölgeydi. Tüm Elazığ’a geçmiş olsun diliyorum. Umarım şehit sayısı çok fazla artmaz” dedi.elazig-patlama-harita

Yayın yasağı getirildi!

Sabah saat 09.20 sıralarında Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan bombalı saldırı sonrası Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlığın yazısıyla, saldırı ile ilgili yayın yasağı getirildi.

“Çok değişik ve korkunç bir patlamaydı”

Patlamanın gerçekleştiği sırada olay yerinde bulunan gazeteci Rıdvan Kaya o korkunç anları NTV canlı yayınına bağlanarak işte böyle anlattı;“İlk önce gidenlerden birisiyim. Emniyet’le bizim aramızda yaklaşık 1 km var. O hali görünce dizlerimizin bağı kırıldı. Emniye Müdürlüğü’nün bir bölümü kullanılamaz haldeydi, sokakta olan araçların tamamı paramparça, bir kısmı yanıyordu. Çok değişik ve korkunç bir patlamaydı. Evlerde deprem etkisi yaptı. Aşağı yukarı 2 km’den itibaren dükkanların camları kırılmış durumda. Önceki patlamalara hiç benzemiyor…”