DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
En zengin isimler arasında 4 türk var

En zengin isimler arasında 4 türk var

Dünyanın en zengin isimlerini açıklayan Forbes Dergisi, birinci sıraya Microsoft’un kurucusu Bill Gates’e yer verdi.\r\n\r\n

Dünyanın en zengin isimlerini açıklayan Forbes Dergisi, birinci sıraya Microsoft’un kurucusu Bill Gates’e yer verdi.BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Forbes dergisinin en zengin isimlere yer verdiği yazıda Türkiye’den 4 isim bulunmakta.

Türkiye’nin en zengin isimleri

Türkiye’den giren arasında  3 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker, 2.5 milyar dolarla Hüsnü Özyeğin, 2.4 milyar dolarla Ferit Şahenk ve 2.2 milyar dolarla Rahmi Koç da yer alıyor.Amazon patronu Jeff Bezos en hızlı yükselişi kaydederek uzmanların tahminleri üzerine çıkmayı başardı. Bezos’un serveti 65.3 milyar olar olarak belirlendi. İnternet üzerinde ticaretle uğraşan şirketin karı 92 milyon dolarken, bu yıl 857 milyon dolar oldu. Şubat ayından bu yana yüzde elli artış gösteren Amazon’un hisseleri, Haziran ayında Prime üyelik sistemini Hindistan’a açtı.Dünyada en zengin isimler arasında birinci sırada Bill Gates, ikinci sırada Amancio bulunmakta.Bill Gates kimdir?William Henry “Bill” Gates III ya da daha çok bilinen adıyla Bill Gates, 28 Ekim 1955. Seattle doğumlu ABD’li iş insanıdır. Evli ve üç çocuk babasıdır.Gates, Microsoft şirketinin kurucularındandır ve şirketin başkanlığını ve baş yazılım mimarlığını yapmaktadır. Forbes dergisine göre 2015 yılı itibari ile dünyanın en zengin (79,2 milyar $) kişisiydi.Amancio kimdir?Amancio Ortega Gaona (d. 28 Mart 1936) İspanyol moda ve tekstil yöneticisi ve İspanyol giyim holdingi Inditex’in kurucu başkanıdır. Ünlü ekonomi dergisi Forbes tarafından yayınlanan listeye göre İspanya’nın en zengin insanı; Avrupa’nın en zengin kişilerinden ve 2013 yılı itibariyle Dünya’nın en zengin 3. kişisidir. Amancio Gaona, halen ikinci eşi ile birlikte A Coruña’da sıradan bir apartman dairesinde yaşamaktadır.