DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Erdoğan: “Türkiye ile Fransa’nın farkı yok”

Erdoğan: “Türkiye ile Fransa’nın farkı yok”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa’da 84 kişinin hayatını kaybettiği kamyonlu katliam sonrası açıklama yaptı.

Fransa’nın Nice kentinde 14 Temmuz kutlamaları faciayla sonuçlandı. Kutlamaların merkezine kamyonla giren şahıs 2 kilometre boyunca onlarca kişiyi sürükledi. Yaklaşık 84 kişi hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıyla ilgili açıklama yaptı.Terör saldırısını sonrası açıklama yapan Erdoğan Nice’de meydana gelen insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, “Fransa’yı hedef alan bu saldırıdan ders çıkarılmalı” diye konuştu.Saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütleri için “Türkiye ile Fransa’nın hiçbir farkı olmadığını hep birlikte görmeliyiz” dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Fransa halkıyla dayanışma içerisinde olduğunu belirterek yayınlamış olduğu başsağlığı mesajı:“Pek çok terör saldırısına maruz kalmış bir ülke olarak, Fransa’yı ve Fransız halkının duygularını gayet iyi anlıyoruz. Terör saldırısı olduğu değerlendirilen bu barbarca eylem, terörizme karşı kararlı ve tutarlı bir mücadele verilmesi zaruretini bir kez daha ortaya koymuştur.”

“TÜRKİYE İLE FRANSA’NIN FARKI YOK”

Terör karşısında ikircikli tutum sergileyen herkesin, Fransa’yı hedef alan bu son saldırıdan gerekli dersleri çıkarmalarını bekliyoruz. Terör örgütleri için Türkiye ile Fransa’nın, Irak ile Belçika’nın, Suudi Arabistan ile Amerika’nın bir farkının olmadığını artık hep birlikte görmeliyiz.

“BARBARLARIN DÜNYADA YERİ YOK”

Terörün dini, ırkı ve milliyeti yoktur. Bu hunharca eylemi gerçekleştirenlerin de insanlıkla bir ilgisi yoktur. Bu barbarların esas itibariyle bu dünyada bir yeri de yoktur ve olmamalıdır.”Yaşanan saldırıdan ötürü duyduğu derin üzüntüyü ve Fransa halkının acısını paylaştığını tekrarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bu zor günde Fransız hükümetinin ve halkının yanında olduğunu belirterek, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande nezdinde Fransız halkına bir kez daha başsağlığı dileğinde bulundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN KINAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Nice’de meydana gelen kanlı saldırının ardından kınama mesajı yayınladı.Açıklamasında Fransa’nın bu acı gününde yanında olduğunu belirten Kalın, “Nice’te yaşanan barbarca saldırıyı şiddetle kınıyorum. Hayatını kaybedenlere taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu saldırıyı gerçekleştiren modern barbarların insanlıkla, dinle ilgisi yoktur. Bu vahşilerin dünyada yeri yoktur, olmamalıdır. Terörün her türüne karşı ortak mücadele, küresel bir mesuliyet ve zarurettir” ifadesini kullandı.