DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Erdoğan’ın avucuna düşen Almanya çok fazla korkuyor iddiası

Erdoğan’ın avucuna düşen Almanya çok fazla korkuyor iddiası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığın önünü açan referandum kampanyası için Almanya’ya gelebilmeli mi, gelememeli mi? Federal Hükümet, istemeye istemeye gelebilmesi yönünde açıklamada bulunsa da, Almanya halkının yüzde 77’si gelmesinin engellenmesi taraftarı. Cem Özdemir ise hükümetin bu tavrını korkaklık olarak değerlendiriyor.Yeşiller Eşbakanı, Erdoğan’ın Türkiye’deki diktatörlüğünün reklamını yapmak için Almanya’nın demokrasisini istismar ettiğini söyledi ve bunun dayanılmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığın önünü açan referandum kampanyası için Almanya’ya gelebilmeli mi, gelememeli mi? Federal Hükümet, istemeye istemeye gelebilmesi yönünde açıklamada bulunsa da, Almanya halkının yüzde 77’si gelmesinin engellenmesi taraftarı. Cem Özdemir ise hükümetin bu tavrını korkaklık olarak değerlendiriyor.Yeşiller Eşbakanı, Erdoğan’ın Türkiye’deki diktatörlüğünün reklamını yapmak için Almanya’nın demokrasisini istismar ettiğini söyledi ve bunun dayanılmaz olduğunu dile getirdi. Özdemir, “İşkence ve zulüm devleti için propagandaya ülkemizde yer yok” şeklinde konuştu. Kendi partisi Yeşiller’in ‘hayır’dan tana tavır koyduğunu anlatan politikacı, “Birlik partileri (CDU/CSU) ile SPD’nin de bu yönde karar verip vermeyeceklerini merakla bekliyorum” şeklinde konuştu.

DIŞİŞLERİ BAKANININ DENİZ YÜCEL AÇIKLAMASI ÇOK GECİKTİ

Bununla birlikte Özdemir, koalisyon hükümetini oluşturan CDU/CSU ile SPD’nin bu zamana kadarki performansından memnun değil. Politikacı örneğin SPD Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in Türkiye’de tutuklanması hakkında çok geç açıklamada bulunduğunu söyledi. Bunu bir skandal olarak gören politikacı, “Gabriel çok uzun bir süre sustu. Dışişleri bakanı olarak gazeteciyi kurtarmak için her çareye başvurmalıydı” eleştirisinde bulundu.

ALMANYA, MERKEL’İN TÜRKİYE GEZİSİ İLE DİKTATÖRLÜĞE DESTEK VERİYOR

Özdemir, Başbakan Merkel’in nisan ayı için planladığı Türkiye gezisini de eleştirdi ve şöyle dedi: “Bu gezi, ancak Erdoğan’a diktatörlüğe giden yolda destek olarak değerlendirilebilir. Bu hükümet insan haklarına pek az önem veriyor.”

ERDOĞAN MÜLTECİ ANLAŞMASI İLE MERKEL’İ AVUCUNUN İÇİNE ALDI

Özdemir, DİTİB imamlarına yönelik casusluk suçlamalarına da değindi ve şöyle dedi: “Sanki Almanya’da casusluk faaliyetlerine, kışkırtmaya ve fanatizme yer olmadığını açık bir şekilde dile getirmeden önce Erdoğan’dan izin almamız gerekiyor izlenimi ediniyorum.” Federal Hükümet’i bütün ilgili kişi ve kanıtlar ülkeden çıkana kadar beklemekle suçladı. Özdemir’e göre Erdoğan mülteci anlaşmasından dolayı Merkel’i avucunun içine aldığını düşünüyor. Alman hükümeti ise Erdoğan’dan çok fazla korkuyor.