DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Eski başkan Heinz Buschkowsky yine nefret kustu

Eski başkan Heinz Buschkowsky yine nefret kustu

Neukölln Belediyesi eski başkanı Heinz Buschkowsky, Türk ve Arap kökenli olanlara nefret söylemlerine bir yenisini daha ekledi.

Neukölln Belediyesi eski başkanı Heinz Buschkowsky, Türk ve Arap kökenli olanlara nefret söylemlerine bir yenisini daha ekledi.Neukölln Belediyesi’nin adını Türk ve Arap kökenlilere nefret söylemleri ile tanınan Heinz Buschkowsky yine skandal açıklamaları ile karşımıza çıktı. Heinz Buschkowsky, “Devlet, polis ve adalet onlara sert yüzünü göstermeli” şeklinde konuştu.

Türk ve Arap kökenlilere saldırdı

heinz-buschkowsky15 temmuz cuma gecesi gerçekleşen darbe girişimini protesto etmek için Köln’de düzenlenen eyleme katılımlarıyla gözler Türklere çevirilmişti. Bu durumu fırsat gören eski başkan Heinz Buschkowsky sessizliğini bozdu. Bunun yanı sıra Berlin’de 11 yaşında bir Arap kökenli çocuğun işlediği iddia edilen cezai fiil de ortaya çıkınca Buschkowsky, Türk ve Arap kökenli-lere saldırdı.Die Welt gazetesine röportaj veren eski başkan Heinz Buschkowsky, “Bu konuştu-ğumuz insanlar Alman devletini istismar ediyor. Arap ve Türk göçmenler hukuk devleti dışında yaşam sürdük-lerine inanıyorlar. Kendi yaşadıkları mahalleyi kendi idareleri altında görü-yorlar. Bu insanlar Almanlara, poli-se ve Hıristiyanlara küfrediyor. Devlet, polis ve adalet onlara sert yüzünü gös-termeli. Çözüm daha fazla polis, daha zert cezalar ve hapis. Ben bugüne kadar sert ceza verildiğini duyma-dım” dedi.

Donald Trump’tan ‘göçmenler’ için şok öneri

Donald Trump dur durak bilmiyor. Daha öncesinde Müslümanların ABD’ye alınmamasını isteyen Trump şimdi de başvuruda bulunan göçmenlerin ‘olağanüstü soruşturmalara’ girmesi talebinde bulundu.ABD’de yapılacak olan seçimlerde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olan Donald Trump’dan yeni açıklamalar geldi. Donald Trump, seçimleri kazanması ve başkan seçilmesi ile birlikte başvuruda bulunan göçmenlerin “olağanüstü soruşturmalara” tabi tutulacağının vurgusunu yaptı.

“Radikal İslam Komisyonu”

trump-gocmenleri-olaganustu-sorusturacak2015’in aralık ayında Müslümanların ülkeye alınmaması gerektiğini belirtmişti. Donald Trump’ın bu isteği karşısında hem ülke içinden hem de uluslararası arenadan sert tepkiler geldi. Müslümanlara atıfta bulunan Donald Trump şimdide de göçmenlere yüklendi. Donald Trump’ın başkan seçilmesinin hemen ardından yapacağı işlerden birinin de  “Radikal İslam Komisyonu” oluşturmak olduğunun altını çizdi.Göçmenlerin ‘olağanüsü soruşturmalara’ gireceğini belirten Donald Trump, ülkeye girmek için başvuruda bulunan göçmenlerin dini özgürlükler, cinsiyet eşitliği ve eşcinsel hakları gibi Amerikan değerlerine dair düşüncelerinin de soruşturmada yer alacağını belirtti. 8 Kasım’da yapılacak seçimlerde seçilen yeni başkan 2017’nin ocak ayında görevinin başına geçecek.