DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Esma Esad, 8 ay sonra sessizliğini bozdu!

Esma Esad, 8 ay sonra sessizliğini bozdu!

Beşar Esad’ın eşi Esma Esad uzun bir aranın ardından ilk kez konuştu. Kendisine kocasını ve ülkeyi terk etmesi için çirkin tekliflerde bulunduğunu ifade etti.\r\n\r\n

Beşar Esad’ın eşi Esma Esad uzun bir aranın ardından ilk kez konuştu. Kendisine kocasını ve ülkeyi terk etmesi için çirkin tekliflerde bulunduğunu ifade etti.Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın eşi Esma Esad, Rusya devlet televizyonu Rossiya 24’e önemli açıklamalarda bulundu. 8 ay boyunca gündemden uzak duran ve haberleri çıkmayan Beşar Esad’ın eşi sessizliğini bozdu. Eşinin düşmanlarının ona ülkeyi terk etmesi için bir teklifte bulunduğunu açıkladı. Teklif edilen bu kararla eşi ile arasında güven bunalımı yaratılmak istediğini belirtti. Fakat kendisinin ülkedeki iç savaşın çıkmasından bu zamana kadar hiçbir şekilde ülkeyi terk etme gibi bir girişimde olmadığını ifade etti.

Esma Esad : ‘Para bile teklif edildi’

esma-esadSuriye devlet başkanı Beşar Esad ile evli ve 3 çocuk sahibi olan Esma Esad, programda yaptığı açıklamalar ile kendini ifade etmeye çalıştı. Esad, “Suriye’den kaçma fırsatı için teklifler aldım. Bu teklifler çocuklarımın güvenliği ve mali güvencemin sağlanması yönündeydi. Bu insanların neyin peşinde olduğunu anlamak için dahi olmaya gerek yok. Bu halkın başkanlarına duydukları güveni kırmak için yapılan kasıtlı bir girişimdi” dedi.esma-esadKocasını ve ülkeyi terk etmesi konusunda ciddi teklifler aldığını belirten Esad,  bu tekliflerin kimin yaptığını ise açıklamadı. Fakat bu teklifi yapanların Suriyeli olmadığı ipucunu verdi. Ve böyle bir şeyi kesinlikle yapmayacağını aldığı tekliflerinde ‘aptalca’ bulduğunu belirtti. Suriye devlet başkanının eşi Esma Esad,  “Ben başından beri buradayım ve başka bir yerde olmayı asla düşünmedim” şeklinde konuştu.

Beşar Esad’dan Tayyip Erdoğan’a sert sözler

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yaptığı son konuşma ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağır sözlerle yüklendi.Portekiz’in önemli televizyon kanallarından biri olan RTP’ye röportaj veren Suriye Devlet Başkanı Esad’ın hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı. Röportajında ABD’de gerçekleşen başkanlık seçimlerine de değindi. Suriye hükümetinin temel görevi olarak teröristlerle yapılan mücadeleyi işaret etti. Ve Halep’te yaşayan sivillerin canlı bir kalkan olarak kullanıldığının da altını çizdi. Suriye’de yaşanan durumların tüm dünya açısından bir tehdit olduğunu öne sürdü. Bu konuda Rusya ve İran’ın Suriye’yi desteklemesinin önemli bir nokta olduğunun altını çizdi.

Beşar Esad’dan Erdoğan’a ağır sözler

besar-esadSuriye Devlet Başkanı Esad, kendisine yöneltilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili sorulara beklenmedik bir tepki verdi. Esad, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’de bulunmasını ‘sınırı aşmak’ olduğunu ifade etti. Ve Recep Tayyip Erdoğan için “Tamamen hasta bir adamdan söz ediyoruz” şeklindeki sert ifadeleri kullandı. Tayyip Erdoğan’ın şimdiki zamanda değil de, Osmanlı döneminde yaşadığını söyleyen Suriye Devlet Başkanı “tam anlamıyla megalomanyak bir başkandan söz ediyoruz” dedi.