DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
EURO 2024 adayları belli oldu | Türkiye Almanya’ya karşı

EURO 2024 adayları belli oldu | Türkiye Almanya’ya karşı

EURO 2024 için son adaylık başvuru tarihi sona erdi. Türkiye ve Almanya turnuvaya ev sahipliği yapabilmek için başvuruda bulunan iki ülke oldu. Son kararı UEFA verecek. UEFA Genel Sekreteri Theodore Theodoridis basına verdiği demeçte turnuvaya Türkiye ve Almanya’nın aday olduğunu açıkladı. Ayrıca “Bu uluslararası organizasyonun ev sahipliği sürecinde iki güçlü ülkeden adaylık başvurusu geldi. UEFA

EURO 2024 için son adaylık başvuru tarihi sona erdi. Türkiye ve Almanya turnuvaya ev sahipliği yapabilmek için başvuruda bulunan iki ülke oldu. Son kararı UEFA verecek.

UEFA Genel Sekreteri Theodore Theodoridis basına verdiği demeçte turnuvaya Türkiye ve Almanya’nın aday olduğunu açıkladı. Ayrıca “Bu uluslararası organizasyonun ev sahipliği sürecinde iki güçlü ülkeden adaylık başvurusu geldi. UEFA İcra Kurulu için zorlu bir seçim olacak.” ifadelerini kullandı.

Ev sahibi 18 Eylül 2018’de belirlenecek

UEFA, EURO 2024 için adaylık başvurusu yapan ülkeleri cuma günü resmi olarak duyuracak. Aday ülkeler önümüzdeki yıl 27 Nisan’da yaptığı çalışmaları UEFA’ya ulaştıracak. EURO 2024’e ev sahipliği yapacak ülke 18 Mart 2018’de UEFA tarafından belirlenecek.

Basında Danimarka, Norveç, İsveç ve Finlandiya’nın turnuvayı ortaklaşa düzenlemek için adaylık başvurusu yapacağı iddia ediliyordu. İsveç Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada yeterli sayıda stadın olmaması nedeniyle adaylıktan vazgeçildiği ifade edildi.

Yıldırım Demirören geçtiğimiz haftalarda “Türkiye, Avrupa’da hatta dünyada son birkaç senede 32’ye varan stat yatırımıyla tek örnek ülke.” sözleriyle ülkede yapılan yatırımlara dikkat çekmişti.

Türkiye’nin önceki adaylıkları

Türkiye daha önce de birçok kez Avrupa Futbol Şampiyonası’na adaylık başvurusunda bulunmuştu. İlk olarak EURO 2008’i Yunanistan ile birlikte ortaklaşa düzenlemek için adaylık başvurusunda bulunulmuştu. Türkiye-Yunanistan turnuvayı final oylamasında Avusturya-İsviçre’ye kaybetti.

EURO 2012’de ikinci başvurusun tek başına yapan Türkiye, ön oylamada elenmişti.

Türkiye, EURO 2016’da daha güçlü bir adaylık çalışması yürütürken Fransa ile birlikte final oylamasına kadar gelebildi. Final oylamasında UEFA Yönetim Kurulu üyelerinin 6’sının oyunu alan Türkiye, turnuvayı sadece 1 oy farkla 7 oy alan Fransa’ya kaybetti.

Son olarak Türkiye’nin EURO 2020 için yaptığı adaylık başvurusundan son anda vazgeçilmişti.