DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Ev Dekorasyonunda Aydınlatma Önerileri

Ev Dekorasyonunda Aydınlatma Önerileri

Evinizi dekore ederken son çıkan mobilyaları almak, bunları ustaca yerleştirmek kadar önemli olan bir husus da doğru aydınlatma seçeneklerinden yararlanmaktır. Yanlış veya yetersiz aydınlatma yapmak dünya kadar masraf ederek aldığınız son moda mobilyalarınızı bile sönük göstermeye yetecektir. Doğru bir aydınlatma ile evinizi tahminlerinizin üzerinde güzel göstermeniz mümkün. Bunun için, ev dekorasyonunda aydınlatma önerileri, konulu yazımızdan

Evinizi dekore ederken son çıkan mobilyaları almak, bunları ustaca yerleştirmek kadar önemli olan bir husus da doğru aydınlatma seçeneklerinden yararlanmaktır. Yanlış veya yetersiz aydınlatma yapmak dünya kadar masraf ederek aldığınız son moda mobilyalarınızı bile sönük göstermeye yetecektir. Doğru bir aydınlatma ile evinizi tahminlerinizin üzerinde güzel göstermeniz mümkün. Bunun için, ev dekorasyonunda aydınlatma önerileri, konulu yazımızdan yararlanabilirsiniz.

Mekana göre aydınlatma önerileri

Oturma odası:

Akşam sohbetlerinin yapıldığı, çayların içilip televizyonun izlendiği kısacası günün yorgunluğunun atıldığı yer oturma odalarıdır. Bu kadar farklı işlevleri olan bir mekanın aydınlatması da çok fonksiyonlu olmalıdır. Bunun içi ayarlanabilir özelliği olan aydınlatma seçeneklerinden yararlanmak gerekir. Böylece lambaların açıldığı anahtardan ışığın parlaklığını istenilen oranda azaltıp artırmak mümkün olmaktadır.Bunun dışında anahtardaki bir düğmeyle oturma odasındaki lambaların yarısını, diğeriyle tümünü yakan aydınlatma alternatifi de kullanılabilir. Otuma odalarında kullanılabilecek bir diğer aydınlatma seçeneği lambaderlerdir. Lambader taşınabilen bir ürün olduğundan nereyi aydınlatmak istiyorsanız oraya taşıyabilişiniz. Ayrıca lambaderler aydınlatma dışında dekoratif olmaları yönüyle de ön avantaj sağlamaktadırlar.

Salon:    

Gelelim salon aydınlatmalarına… Bu mekanlarda bol ışık veren tavan aydınlatmaları kullanılması iyi olacaktır. Salonlarda kullanılacak aydınlatma seçeneği hakim olan mobilyaya yani salonun dekorasyonuna göre belirlenmelidir. Klasik tarzda döşenen salonlarda aydınlatma avize modelinde taşlı, parlak ya da sarkıt şeklinde bir seçim olabilir. Eğer modern tarza dekore edilmiş bir salonunuz varsa aydınlatmalar sarkıt şekilde değil tavana yapışık modellerden seçilmelidir. Böylece dekorasyonla zıtlık oluşturulmamış olur. Modern tarzdaki salonlarda farklı aydınlatma renklerine yer verilebilir, örneğin mor veya mavi ledlerden yararlanılabilir.

Çocuk odası:

Çocuk ve bebek odası aydınlatmalarında her şeyden önce küçüklerin özellikle göz sağlığı önemsenmelidir. Bunun için parlaklık derecesi yüksek olmayan ve gözü yormayan aydınlatma seçenekleri tercih edilmelidir. Çocuk odalarının aydınlatmasında dikkat edilecek bir diğer husus ışığın geliş açısıdır. Işık kaynağı tepede olmamalı arka plandan gelen ışık kullanılmalıdır.

Banyo:

Banyolar aydınlatmasıyla pe de fazla seçenek olduğunu söyleyemeyiz. Banyolar genelde nemli ortamlar olduğundan tavana yapışık, kuvvetli bir ışık kullanılmalıdır. Böylece diş fırçalama, tıraş, makyaj gibi kişisel bakım işlerinden daha iyi verim alınır; hatta yaralanmaların önüne geçilmiş olur. Banyoda kullanılabilecek bir aydınlatma seçeneği de aynanın üst kısmında ve etrafında led lambalardır. Farklı renk seçenekleri olan bu ledlerle banyonuza farklı bir hava verebilirsiniz.

Mutfak:  

Mutfak aydınlatmalarında da led lambalardan yararlanmak mümkündür. Mutfak aydınlatması ve dekorasyonu için ayrıca “Mutfağınızı genişletin hem de yıkıp dökmeden!” başlıklı yazımızdan istifade edebilirsiniz.