DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Eyfel Kulesi’nde şüpheli paket alarmı

Eyfel Kulesi’nde şüpheli paket alarmı

Fransa’nın en gözde sembolleri arasında yer alan ve güzellik harikası olan Eyfel Kulesi’ndeki şüpheli paket alarmı polisi harekete geçirdi.

Fransa’nın en gözde sembolleri arasında yer alan ve güzellik harikası olan Eyfel Kulesi’ndeki şüpheli paket alarmı polisi harekete geçirdi.Eyfel Kulesi’nde yaşanan şüpheli paket tedirginliği sahipsiz bir paket yüzünden gerçekleşti. Meydana gelen olayın hemen ardından Paris Valiliği bir açıklama yaptı. Paris Valiliğinden şüpheli paket için yapılan açıklamada Eyfel Kulesinin bu sebebten dolayı tahliye edildiği bildirildi.Paris Valiliği kenti alarma geçiren şüpheli pakete ilişkin bir detay vermedi. Alınan önlemlerin hemen ardından ve şüpheli paket imha edildi. Şüpheli paketin imha edilmesinden sonra Fransa’nın sembolü haline gelen Eyfel Kulesi ziyarete açılacağının vurgusu yapıldı.

Fransa’da gerçekleşen saldırılar sonrası yoğun güvenlik önlemi

Fransa’da terör saldırısı: 84 ölü

Fransa’da gerçekleşen 14 temmuz kutlamalarında büyük bir facia yaşandı. Kabalığın içine dalan kamyon onlarca kişinin canını aldı. Yaklaşık 84 kişinin öldüğü bildiriliyor.14 temmuz kutlamaları kapsamında Fransa’nın güneyindeki Nice kentinde toplanan kabalık büyük bir şok yaşadı. Onlarca kalabağın içine dalan kamyon 84 kişinin yaşamını yitirmesine sebeb oldu. Olay ile ilgili valilikten gelen açıklama ise kalabalığın içine dalan kamyonun üzerinde bulunan kişilerin etrafa ateş açtığı belirtti.teror-fransa-yi-kamyonla-vurduFransa’da bulunan BFM televizyonun yayınladığı habere göre, 14 temmuz Ulusal Gün kutlamaları kapsamında havai fişekler atılıyordu. Tam o esnada  kalabalık içine dalan kamyonun şoförünün, kutlamalar için toplanan kabalığa ateş açtığını yayımladı.

DIŞARI ÇIKMAYIN!

Ülke geneli 14 temmuz Ulusal Gün kutlamaları için toplanan kabalığa yapılan saldırı ile şoka girdi. Saldırının hemen ardından güvenlik önlemleri artırıldı. Valilik ise ülke genelinde bulunan halka ‘Evlerinizden dışarı çıkmayın’ uyarısında bulundu. Saldırının ardından harekete geçen polis ekipleri saldırganı etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

Kamyon bomba dolu çıktı

Nice savcısı gerçekleşen saldırının ardından yerel basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada yaklaşık 84 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Etkisiz hale getirilen saldırganın kullandığı kamyonda çok sayıda silah ve bomba ele geçirildi. 84 kişinin hayatını kaybettiği saldırının sonrasında İçişleri Bakanlığında kriz merkezi kuruldu.