DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Faranjit nedir? Bitkisel yöntemlerle faranjit tedavisi nasıl yapılır?

Faranjit nedir? Bitkisel yöntemlerle faranjit tedavisi nasıl yapılır?

Faranjit boğazda, küçük dil arkasındaki, bademciklerin olduğu bölgenin (farenks) iltihaplanmasına denir. Faranjitin nedeni çocuklarda % 90 virüsler, yetişkinler de ise % -5 oranında bakterilerdir. Yazımızda faranjiti ve bitkisel yöntemlerle faranjit tedavisi konusunu ele aldık.Aşağıdaki faktörler faranjitin oluşumunu ve gelişmesini kolaylaştırır.Burnun mekanik olarak tıkanıklığı,kemik eğrilikleriburundaki etlerin büyük olması,alkol,sigara,alerji,beslenme bozuklukları,iklim değişiklikleriözellikle üst solunum yollarının diğer hastalıklarıHastalığın lokal

Faranjit boğazda, küçük dil arkasındaki, bademciklerin olduğu bölgenin (farenks) iltihaplanmasına denir. Faranjitin nedeni çocuklarda % 90 virüsler, yetişkinler de ise % -5 oranında bakterilerdir. Yazımızda faranjiti ve bitkisel yöntemlerle faranjit tedavisi konusunu ele aldık.Aşağıdaki faktörler faranjitin oluşumunu ve gelişmesini kolaylaştırır.Burnun mekanik olarak tıkanıklığı,kemik eğrilikleriburundaki etlerin büyük olması,alkol,sigara,alerji,beslenme bozuklukları,iklim değişiklikleriözellikle üst solunum yollarının diğer hastalıklarıHastalığın lokal belirtileri:     faranjit  boğazda ağrı, yanma, batma hissi,öksürük,yutma zorluğuboğazın o bölümünde şişlik ve kızarıklıkHastalığın genel belirtileri:Yüksek ateş,boyundaki lenf bezlerinin şişmesi,iştahsızlık,hâlsizlik ve yorgunluk gibi belirtilerdir.

Hastalığın tedavisi:

Mutlaka istirahat edilmeli.Kalorisi yüksek gıdalar alınmalı,Vitamin ve nefes açıcı ilaçlar alınabilir. Eğer akut faranjit tam tedavi edilmez ve hastalığın kolaylaştırıcı faktörleri hala devam ediyorsa hastalık kronikleşebilir.

Bitkisel yöntemlerle faranjit tedavisi

Faranjiti ilaç almadan kendiniz doğal yollarla geçirmek isterseniz eğer, hastalığı rahatça atlatabilmeniz için evde hazırlayabileceğiniz bitkisel tedaviler hazırladık. **Kekik ve sirke ile faranjit tedavisi :2 bardak su içine 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay bardağı sirke eklenir ve kaynatılır. Karışımın soğuması beklenir. Soğuyan karışım ile gün içerisinde birkaç defa gargara yapılır. * *Süzme bal ile faranjit tedavisi :*Kaynatılmış 1 su bardağı ılık suya 1-2 çay kaşığı bal koyulur. Bu çaya aynı miktarda papatya, anason, adaçayı, nane, rezene, kekik ve civanperçemi de karıştırılabilir. Bu karışımla günde birçok kez gargara yapılır. Ayrıca günde birçok kez, 1 çay kaşığı balda yenilebilir.Diğer tedaviler:*Boğaz ağrıları için meyan balı ve nöbet şekeri de çok yararlıdır. Nöbet şekeri ağızda emilirse boğazdaki gıcıklığı engeller, sesi açar ve mideye de çok yararlıdır. Tadıda gayet güzeldir. Meyan balı da mercimek büyüklüğünde ağza alınır ve emilir.*Boğaz iyota batırılan pamuklu bir çubukla silinirse boğaz rahatlar.*Kristal tuz eriği ile hazırlanan  boğaz gargarası faydalı olur.*Bir bardak kaynamış sıcak suyun içinde, bir tatlı kaşığı adaçayı koyup demleyip, bununla boğaz gargarası yapılır yada günde 3-4 fincan içilir.*Enfeksiyonları önlemek için, sarımsak ve ekinezya çayı tüketilir.*Limon ve ananas suyuyla hazırlanan boğaz gargarası boğazı rahatlatmaktadır.*Kuru soğanı ezerek, suyunu çıkarın. Bunu gün içerisinde 4-5 defa bir tatlı kaşığı için.*Hatmi çiçeği, kökü ve yapraklarının herhangi birini kullanarak, hazırlayacağınız çayla boğaz gargarası yapmanız, boğaz ağrılarınızdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.