DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fenerbahçe, UEFA’nın sıkı takibinde

Fenerbahçe, UEFA’nın sıkı takibinde

UEFA’nın finansal fair-play kıskacında bulunan Fenerbahçe, önceki sezonlardan alıştığımız transfer politikasından vazgeçiyor. Yüksek transfer ücretleri, imza parası tarih oluyor. Yeni transfer edilecek isimlerin maaşlarına en fazla 2 milyon Euro ödenebilecek. Açıklanan kulüp risk raporu Fenerbahçe’nin Avrupa’da borç konusunda en riskli takımı olduğu ortaya çıkarıldı. UEFA ile yapılan anlaşmanın kriterlerine uyulmaması Sarı-lacivertlilerin UEFA kupalarından men edilmesi

UEFA’nın finansal fair-play kıskacında bulunan Fenerbahçe, önceki sezonlardan alıştığımız transfer politikasından vazgeçiyor. Yüksek transfer ücretleri, imza parası tarih oluyor. Yeni transfer edilecek isimlerin maaşlarına en fazla 2 milyon Euro ödenebilecek.

Açıklanan kulüp risk raporu Fenerbahçe’nin Avrupa’da borç konusunda en riskli takımı olduğu ortaya çıkarıldı. UEFA ile yapılan anlaşmanın kriterlerine uyulmaması Sarı-lacivertlilerin UEFA kupalarından men edilmesi anlamına geliyor.

Sarı-lacivertliler riskli bir konumda

Finansal fair-play müfettişleri bir ön araştırma yaptı. Bu araştırmaya göre takımın bu riskli durumu devam ediyor. Riski göz önünde bulunduran yönetim kemer sıkma politikası uygulama kararı aldı.

Sarı-lacivertlilerin en büyük gideri bonservis ve maaşlar olarak görünüyor. Artık yüksek bonservis ve maaş göremeyeceğiz. Yönetimin kararıyla imza parası ve maç başı ödemesi yapmayacak. Puan başı ödemelerse devam edecek. F. Bahçe’nin 3 sezonda ödediği imza parası 14 milyon Euro’yu buluyor.

UEFA’ya da garanti verilecek. Yeni transferlere 2 milyon Euro maaş sınırı getirilecek. Mayıs ve Nisan ayında UEFA tarafından teftiş yapılacak. F. Bahçe aldığı kararları UEFA ile paylaşacak.

Yönetim ayrıca takımdan ayrılmak istememeleri durumunda Van der Wiel, Neustadter, Josef, Van Persie ve Emenike ile birer toplantı yapacak; bu oyunculara UEFA’nın getirdiği finansal fair-play kuralları gereği maaşlarını 2 milyon euro’ya indirmek zorunda kalındığı anlatılacak.

Bu şartları kabul etmeyen oyuncular FIFA’nın uyuşmazlık çözüm kuruluna sevk edilecek. Kabul etmemeleri durumunda, UEFA’nın finansal fairplay komitesine, “Biz yeni şartları sunduk, oyuncular kabul etmiyor. Bize yol gösterin” denilecek.