DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Filistin, ABD’ye seslendi: ‘Sözünde Dur!’

Filistin, ABD’ye seslendi: ‘Sözünde Dur!’

ABD’nin İsrail’i hedef alan kınama açıklamalarından sonra Filistin, ABD’nin bu açıklamalarının arkasında durması gerektiğini ifade etti.\r\n\r\n

ABD‘nin İsrail’i hedef alan kınama açıklamalarından sonra Filistin, ABD’nin bu açıklamalarının arkasında durması gerektiğini ifade etti.ABD’nin İsrail’i kınayan açıklamalarının ardından Filistin BM Daimi Temsilcisi  Riyad Mansur, ABD’ye seslendi. BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, İsrail’in Batı Şeria’da yaptığı yeni yerleşim planını kınayan ABD’ye sözlerinin arkasında durması gerektiğini ifade etti. Ve ülke olarak bunu ABD’den beklediklerinin altını çizdi.

Filistin : ‘ABD sözünün arkasında dursun!’

İsrail’in geçtiğimiz günlerde aldığı karar ile uluslararası toplumların yanı sıra ABD tarafından da sert bir tepki aldı. Özellikle ABD’nin yaptığı kınama açıklamasına dikkat çeken BM Daimi Temsilcisi  Riyad Mansur,  “BM Güvenlik Konseyi de bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir.” dedi.filistin-den-cagriBM Daimi Temsilcisi  Riyad Mansur, Arap büyükelçileriyle bir araya geldiklerini belirtti. Yapılan görüşmede, İsrail’in aldığı skandal karar konusunda BMGK’de karar alınmasına ilişkin bir strateji belirlenmesi konusunda mutabık kaldıklarının vurgusunu yaptı. Riyad Mansur daha sonrasında ise “Yasa dışı yerleşimler barışı engelliyor ve derhal durdurulması gerekiyor.” şeklinde ifadeler kullandı.

ABD’ye çağrıda bulundu

BM Daimi Temsilcisi  Riyad Mansur, gündemi sarsan bu konularla ilgili hem ABD devlet başkanı Barack Obama’ya hem de hükümetine  “ABD yönetiminden birkaç günceki açıklamalarının arkasında durmasını bekliyoruz.” şeklinde çağrıda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’i kınadı

İsrail’in Batı Şeria’da yerleşim birimleri inşa etmek istemesinin üzerine sessizliğini bozdu. ABD Dışişleri Bakanlığı bu isteği için İsrail’i kınadı.İsrail Batı Şeria’da yeni yerleşim birimleri inşa etmek istemesi üzerine tepkisini kınayarak ifade eden Dışişleri Bakanlığı’ndan yazılı açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, yaptığı açıklamada İsrail’in aldığı bu kararı şiddetle kınadıklarını belirtti. Mark Toner bu kararın iki ülke arasındaki çözüm arayışlarını olumsuz etkileyeceğini ifade etti. Yeni yerleşim birimleri yapılmasının İsrail’in önceki ifadeleriyle ters düştüğünün vurgusunu yaptı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner,  “Yeni yerleşim yerleri Batı Şeria’nın uç bir noktasında, İsrail’e nazaran Ürdün’e daha yakın. Bu yerleşim birimleri Batı Şeria’nın bölünmesini sağlayabilir.” açıklamasında bulundu.

ABD’den İsrail’e kınama!

abd-israil-kinamaDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner,  geçtiğimiz günlerde iki ülke arasında askeri bir anlaşmanın sağlanmasının ardından İsrail’in böyle bir karar almasından rahatsız olduklarını belirtti. İşte  Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner’in o yazılı açıklaması..“İsrail’in yeni yerleşim birimleri inşa etmesi kalıcı işgalci olarak tek ülke olma fikrini güçlendirmektedir ve bu da İsrail’in demokratik Yahudi bir ülke olma fikriyle çatışmaktadır. Bu tür hareketler uluslararası toplumun ve İsrail’in uzaktaki müttefiklerinin kınamasıyla karşılaşacaktır.”