DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili flaş adım!

Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili flaş adım!

Milli Güvenlik Kurulu’nda düzenlenen toplantıda Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili flaş adım atıldı. İşte toplantı sonrası yapılan o açıklama.. Milli Güvenlik Kurulu’ndan dün düzenlenen toplantıda önemli konular ele alındı. En önemli gündem maddesi ise Fırat Kalkanı operasyonu oldu. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada Fırat Kalkanı operasyonuna son verildiğini ve Türkiye’nin Suriye’den çekileceği ifade edildi. “Ülkemizin sınır güvenliğini

Milli Güvenlik Kurulu’nda düzenlenen toplantıda Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili flaş adım atıldı. İşte toplantı sonrası yapılan o açıklama..

Milli Güvenlik Kurulu’ndan dün düzenlenen toplantıda önemli konular ele alındı. En önemli gündem maddesi ise Fırat Kalkanı operasyonu oldu. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada Fırat Kalkanı operasyonuna son verildiğini ve Türkiye’nin Suriye’den çekileceği ifade edildi. “Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün ülkemize yönelik tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönüşlerine imkân vermek ve Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak maksadıyla yürütülen harekâtın başarıyla sonuçlandığı ifade edilmiştir. Ege Denizi’ndeki ihtilaflar ile ülkemizin ege’deki meşru ve hayati hak ve menfaatleri değerlendirilmiştir” ifadelerine de yer verildi.

Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili flaş adım!

MGK toplantısının hemen sonrasında yapılan açıklamanın tam kısmı ise şöyle, “Ülkemizin millî güvenliğine yönelik her türlü risk ve tehdide karşı hukuk çerçevesinde alınan tedbirler; FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ başta olmak üzere, terör örgütlerine karşı yürütülen mücadele ile dönem içinde meydana gelen terör eylemleri kapsamlı bir şekilde görüşülmüştür. Terörle mücadeleye yurt içinde ve yurt dışında kararlılıkla devam edileceği bir kez daha vurgulanmıştır.

Son günlerde, Türk siyasetçi ve devlet adamlarına karşı bazı Avrupa ülkelerinde muhatap hükûmetlerce sergilenen uluslararası hukuk kurallarına ve diplomatik teamüllere aykırı tutum ve davranışlar ile bu kapsamdaki İslam karşıtı ırkçılık faaliyetleri değerlendirilmiştir. Devletimizin ve fiziki saldırılara maruz kalan vatandaşlarımızın hak ve hukukunun müdafaası hususunda alınabilecek tedbirler müzakere edilmiştir. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan halkoylamasının, huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesine yönelik tedbirler gözden geçirilmiştir.

Suriye ve Irak’ta yaşanan siyasi, askerî ve insani gelişmeler hakkında Kurul’a bilgi sunulmuştur. Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün ülkemize yönelik tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönüşlerine imkân vermek ve Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak maksadıyla yürütülen harekâtın başarıyla sonuçlandığı ifade edilmiştir.”