DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Frank-Walter Steinmeier: “Gerçekten ciddi bir darbe girişimi oldu”

Frank-Walter Steinmeier: “Gerçekten ciddi bir darbe girişimi oldu”

15 temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimi hakkında Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’den bir yorum geldi. Steinmeier, “Gerçekten ciddi bir darbe girişimi oldu” dedi.\r\n\r\n

15 temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimi hakkında Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’den bir yorum geldi. Steinmeier, “Gerçekten ciddi bir darbe girişimi oldu” dedi.Türkiye Cumhuriyeti’nin darbecilere karşı durmasıyla başarısız sonuçlanan 15 temmuz darbe girişimi tüm dünya basınında yer aldı. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, halkın bir araya gelerek püskürttüğü darbe girişiminin bir kurmaca değil gerçek anlamda bir darbe olduğunu ifade etti. Almanların en gözde televiyon kanalı ARD’de yayınlanan “Farbe bekennen” programın önemli konulara değinildi. Yaşanan 15 temmuz gecesinin Türkiye için önemli bir tehdit olduğunu söyledi. Frank-Walter Steinmeier, yapılan darbe girişimi en sert bir şekilde kınayıp Türk halkının yanında olduğunu ifade etti.

“Gerçek bir darbe girişimi”

almanya-basbakaniARD’deki “Farbe bekennen” programına katılan Almanya Başbakanı Türkiye’de gerçekleşen darbe girişimine ilişkin “Bana göre, sahneye konulmuş değil, gerçekten ciddi bir darbe girişimi oldu. Kim o geceki görüntülere bakarsa orada, Türk ordusuna, Türk vatandaşlarına ateş edildiğini biliyor olacak.” şeklinde bir yorumda bulundu.

Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirecek misiniz?

“Geriye dönük bakıldığında belki gitmek gerekiyordu, en azından gidilebilirdi. Ancak olaylar hızlı gelişti. Türkiye Dışişleri Bakanı ile görüştüm. Türkiye perspektifinden, darbe girişiminin ardından alınan önlemler hakkında sadece şikayet ettiğimiz, eleştirdiğimiz algılandı. Ben saldırıya uğrayanlarla dayanışma içinde olduğumuzu göstermemiz gerektiğini söylüyorum”“Siz tatildeyken Almanya İçişleri Bakanlığı ve Federal Dış İstihbarat Teşkilatı (BND) Türkiye’yi Ortadoğu bölgesindeki İslamcı gruplar için bir merkez olarak tanımladı. Bunu paylaşıyor musunuz?”“Kamuoyunda bu tür suçlamalar yapmak için açık kanıtlar lazım ki onları ben görmediğim için bunu paylaşmıyorum ve bundan dolayı kamuoyundaki değerlendirmelerimde dikkatli oldum.”