DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa Başbakanı Manuel Valls’dan önemli uyarı

Fransa Başbakanı Manuel Valls’dan önemli uyarı

Fransa Başbakanı Manuel Valls’dan çok önemli bir uyarı geldi. Manuel Valls yaşanan olayların sonunda AB’nin dağılabileceğini söyledi.\r\n\r\n

Fransa Başbakanı Manuel Valls’dan çok önemli bir uyarı geldi. Manuel Valls yaşanan olayların sonunda AB’nin dağılabileceğini söyledi.

AB DAĞILABiLiR!

Almanya ve Fransa’nın terörizm ve  göçmenlik konularında halkın duyduğu endişelere önem verilmezse dağılabileceğini söyledi. Konu ile ilgili olarak İngiliz Daily Mail gazetesi Fransa Başbakanı Manuel Valls’ın bir konuşmasına yer verdi. Başbakan Manuel Valls, Avrupa Birliği konusundaki endişelerine değindi. Ayrıca bu konuda Almanya’yı da uyardı. Başbakan Manuel Valls, “Avrupa, dağılmanın eşiğinde. İşsizlikle baş edebilmek ve büyümeyi sağlamak için Fransa ve Almanya daha fazla çalışmak zorunda. Fransa ekonomisini geliştirmeye devam etmeli. AB ve Almanya yatırımlarını artırmalı” dedi.manuel-valls-fransa-basbakaniManuel Valls, Avrupa’nın sığınmacı krizi ve terörizm tehditleriyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Önümüzdeki yıl ülkesinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aşırı sağ tehlikesine de değindi. Ve  “Tüm anketler Marine Le Pen’in ikinci tura çıkacağını gösteriyor. Bu Fransa’da siyasetin dengesinin tamamen değişmesi demektir” ifadelerini kullandı.

François Hollande’den Trump’a dostluk mesajı

francois-hollandeCumhurbaşkanı François Hollande, ABD’nin yeni seçilen başkanı Donald Trump’ı arayarak tebrik etti ve “birlikte çalışma arzularını” dile getirdi.ABD’de yapılan büyük seçim sonrası başkanlığa seçilen Cumhuriyetçi Parti başkanı Donald Trump tüm dünyanın en çok konuştuğu isimler arasına girdi. Çok sayıda önemli isimler Donald Trump’ı arayarak tebrik etti. Kimileri Donald Trump’ın seçilmesinden memnun olsa da kimileri de endişe duyduklarını ifade ettiler. Donald Trump’ı tebrik eden isimler arasında Cumhurbaşkanı François Hollande’de dahil oldu.

François Hollande’nin o mesajı

François Hollande ve Donald Trump’ın yaptığı görüşme ile ilgili Elysee Sarayı’ndan açıklama geldi. Elysee Sarayı Cumhurbaşkanı Hollande’nin Donald Trump’ı arayarak tebrik ettiğini açıkladı. İkili arasında geçen diyalogda ülkeler arasındaki ilişkilerin en üst seviyeye çıkarılması gerektiğininde vurgusu yapıldı. Hollande’nin başkanlık seçimlerini kazana Donald Trump’a ‘birlikte çalışma arzularını’ dile getirdi. Telefon görüşmesinde tebriğin yanı sıra terörle mücadele, Irak, Suriye ve Ukrayna’daki gelişmeler ile Paris İklim Sözleşmesi gibi konularda ele alındı.