DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa bu büyük tehlikenin önüne geçemiyor!

Fransa bu büyük tehlikenin önüne geçemiyor!

Fransa bu büyük tehlikenin önüne geçemiyor, binlerce kümes hayvanı itlaf edildi. Ülke halka büyük endişe ile hayata tutunmaya çalışıyor.Fransa’da verilen kuş gribi alarmının ardından alınan önlemler ile birlikte binlerce kümes hayvanı itlaf edildi. Salgının yayılmasını engellemek için bu zamana kadar itlaf edilen kümes hayvanlarının sayısı 3 milyon 300 bine dayandı. Fransa Kaz Ciğeri Üreticileri Genel

Fransa bu büyük tehlikenin önüne geçemiyor, binlerce kümes hayvanı itlaf edildi. Ülke halka büyük endişe ile hayata tutunmaya çalışıyor.Fransa’da verilen kuş gribi alarmının ardından alınan önlemler ile birlikte binlerce kümes hayvanı itlaf edildi. Salgının yayılmasını engellemek için bu zamana kadar itlaf edilen kümes hayvanlarının sayısı 3 milyon 300 bine dayandı. Fransa Kaz Ciğeri Üreticileri Genel Sekteri Marie-Pierre Pe, gerçekleştirdiği basın açıklamasında, “Şu ana kadar itlaf edilen kümes hayvanı sayısı 3 milyon 300 bine ulaştı. Ülkenin güneybatısında tespit edilen vakaların artması yüzünden, imha edilecek hayvan sayısı önümüzdeki günlerde büyük bir ihtimalle daha da artacak” dedi.

Fransa bu büyük tehlikenin önüne geçemiyor!

Tarım Bakanlığı’ndan gelen açıklama ise gözleri korkuttu. Tarım Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada Fransa’nın güneybatısında 48 kasabanın kuş gribi için ‘riskli alan’ ilan etti. Bu açıklanan rakamlar ile birlikte ülkenin güneybatısında risk teşkil eden kasaba sayısının 415’den 463’e çıktığı kaydedildi. Son olarak belirtilen kasabalardaki hayvanların itlaf edilmesi bekleniyor.Kuş gribi felaketinden en çok etkilenen ülkeler arasında Fransa ve Macaristan ilk sıralarda yer alıyor. Kaz ciğerinin üretimi ve ihracatında ilk akla gelen ülke olan Fransa’nın kuş gribinden etkilenmesinden dolayı 120 milyon euro zarara uğraması bekleniyor.