DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa polisi göstericilere acımadı!

Fransa polisi göstericilere acımadı!

Fransa’daki polisin coplu tecavüzünün ülkedeki yankıları hala dinmedi. Fransa polisi bu durumu protesto etmek isteyen göstericilere sert müdahalede bulunuyor.Fransa’yı sallayan tecavüz skandalının yankıları hala devam ediyor. Fransa polisi de çıkan düzenlenen eylemlerin önüne geçemiyor. Skandalın ardından ülkede çok sayıda protesto düzenlendi. Sokakları hınca hınç dolduran göstericiler, meydanı adeta savaş alanına çeviriyor. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande

Fransa’daki polisin coplu tecavüzünün ülkedeki yankıları hala dinmedi. Fransa polisi bu durumu protesto etmek isteyen göstericilere sert müdahalede bulunuyor.Fransa’yı sallayan tecavüz skandalının yankıları hala devam ediyor. Fransa polisi de çıkan düzenlenen eylemlerin önüne geçemiyor. Skandalın ardından ülkede çok sayıda protesto düzenlendi. Sokakları hınca hınç dolduran göstericiler, meydanı adeta savaş alanına çeviriyor. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise eylemcileri “vandallar” olarak nitelendiriyor. Bunun yanı sıra polisde göstericilere hiç acımıyor.

Fransa polisi göstericilere acımıyor

Fransa polisi göstericileri dizginlemek için coplarını kullanmaktan geri kalmıyorlar. Sokakları dolduran kalabalığı ise biber gazı ile dağıtmaya çalışıyorlar. Gösterilerin gerçekleştiği esnada çekilen fotoğraflarda ise polisin hedef alarak biber gazı kapsülü attığı ortaya çıkıyor. Türkiye’yi biber gazı kullanımında eleştiren isimler, 16 ay boyunca süren OHAL kapsamında biber gazı kullanan Fransa’yı görmezden geliyorlar.

Göstericiler rahat durmadı, polise saldırdı!

Fransa’daki polisin genç bir vatandaşa copla yaptığı cinsel saldırıyı kınayan göstericiler rahat durmadı. Göstericiler ile polis arasında çatışma çıktı.Fransa’nın başkenti Paris’in kuzeyinde bulunan bir banliyöde, kimlik kontrolünün gerçekleştiği esnada 4 polisin cop ile birlikte bir gence cinsel istismarda bulundu. Yaşanan bu olay ülke genelinde büyük yankı buldu. Genç için yapılan eylemlerin ardı arkası kesilmedi. Fransız basını ise geçtiğimiz günlerde yapılan bir eylemin sabahlara kadar sürdüğü ve sonunda 6 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Dün akşam ise Paris’in Barbes bölgesinde buluşan bir grup protestocular “Herkes polisten nefret ediyor”, “Tecavüzcü, katil polis”, “Banliyö ile dayanışma, isyan ile dayanışma” ve “Adalet yok, barış yok” sloganları ile sokakları inletti. Polis ise kalabalığı göz yaşartıcı ile dağıtmak isteyince ortalık savaş alanına döndü. Göstericiler, polislere taş ve sopalarla karşılık verdi. Polis ve protestocular arasındaki çatışma tam 2 saat sürdü. Sonunda ise göstericiler polis zoru ile ara sokaklara dağıtıldı.Barbes düzenlenen protesto nedeni ile bölgedeki metro istasyonu polis tarafından korunurken, orada bulunan iş yerleri de kapatıldı.