DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa’da skandal ‘bikini’ uyarısı

Fransa’da skandal ‘bikini’ uyarısı

Fransa’da bulunan bir yüzme havuzuna ‘bikini ile gelmeyin’ uyarısı yapıldı. Yapılan skandal ‘bikini’ uyarısı sonrası tartışmalar büyüdü.\r\n\r\n

Fransa’da bulunan bir yüzme havuzuna ‘bikini ile gelmeyin’ uyarısı yapıldı. Yapılan skandal ‘bikini’ uyarısı sonrası tartışmalar büyüdü.

‘BİKİNİ İLE GELMEYİN’ UYARISI

Fransa’da mahalle kadın derneği özel bir yüzme havuzunu kiraladı. Bir günlüğüne kiralanan yüzme havuzundan gelen uyarı herkesi şok etti. Tesis sahipleri mahalle kadın derneğini arayıp havuz erkek öğretmenlerin bulunacağını ve bikini ile gelmemelerini söyledi.  Büyüyen ‘bikini ile gelmeyin’ tartışması yapılacak olan etkinliğin yasaklanmasına kadar ilerledi.fransa-yuzmePennes-Mirabeau Belediyesi ve havuzun işletmecileri ortak bir bildiri yayımladı. Yayımlanan bildiride uyarı sonrası çıkan tartışmaların önüne geçmek ve güvenliği üst seviyede tutmak için etkinliği iptal edildiği yazıyordu. Etkinlik iptal olmasaydı 10 Eylül’de yapılacaktı. Pennes-Mirabeau Belediye Başkanı Michel Amiel’in yaptığı açıklamada uyarının ardından çıkan tartışmalar Müslümanlara karşı ırkçı, İslamofobik ve yabancı düşmanı mesajların yayınlandığını, saldırı tehditlerinde bulunduğu için iptal edildiğinin vurgusu yaptı.Fransa İslamofobi ile Mücadele Derneği (CCİF) iptal edilen etkinlik ile ilgili “kiralanan havuzun özel mülkiyet olduğunu, uygulamada kanun ve kurallara herhangi bir aykırılığın olmadığı, Fransız yasalarında havuza nasıl girileceğine dair herhangi bir kuralın da bulunmadığı” vurgusunu yaptı. Ve çıkan tartışmaları sert bir şekilde eleştirdi.Etkinliği düzenleyen Smile 13 isimli kadın derneği, günler öncesinden yapılacak olan etkinliği duyurmuş ve tesisin o gün sadece dernek üyelerine açık olacağını belirtmişti. İşte Smile 13 derneğinin yayımladığı o ilan da “Tesiste erkek yüzme öğretmenleri de olacak. Bu durumu bildirerek bikini ile gelinmemesini tavsiye ediyoruz.” şeklinde ifadeler yer alıyordu. Bu ilana ise  aşırı sağ dernek ve kuruluşlar sert tepki göstermişti.