DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa’da şok yasak! Artık raflardan kalkıyor

Fransa’da şok yasak! Artık raflardan kalkıyor

Fransa plastiğe karşı olan savaşını arttırdı. Fransa’nın bu yeni kararına plastikçi tepki gösterdi. Artık plastik eşya kullanımı yasaklandı.\r\n\r\n

Fransa plastiğe karşı olan savaşını arttırdı. Fransa’nın bu yeni kararına plastikçi tepki gösterdi. Artık plastik eşya kullanımı yasaklandı.Fransa ilk olarak marketlerde plastik poşetin kullanılmasını yasaklamıştı. Bu plastik düşmanlığı günden güne daha çok arttı. Yeşiller Partisinin getirdiği bu yasa ile plastik bardak, tabak, çatal, bıçak, kaşıklar ‘biyolojik materyalden yapılmadığı müddetçe’ kullanımı yasak olacak.

2020 yılında yürürlüğe girecek

plastik-yasagi2020 yılında yürürlüğe girmesi planlanan yasağın ülkede iklim değişikliliğinin önüne geçilmesi için alınmış bir önlem olduğu belirtildi. İngiliz Independent’da yer alan bir habere göre, alınan kararın  Avrupa Birliği kurallarına aykırı olduğu yazdı. Bunun yanı sıra da çevrebilimciler bu yasağı  sonuna kadar desteklediği açıklandı. Brüksel merkezli bir organizasyon olan Pack2Go,  yeni yasaya karşı geleceklerini söyledi ve bunun tüm kıtaya yayılmasından endişe duyduklarını belirtti.