DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa’dan ABD’ye uyarı geldi!

Fransa’dan ABD’ye uyarı geldi!

Fransa’dan ABD’ye gelen uyarıda DTÖ’nün Boeing’e verilen teşviklerdeki usulsüzlüklere ilişkin verdiği kararlara uymasını istedi.\r\n\r\n

Fransa’dan ABD’ye gelen uyarıda DTÖ’nün Boeing’e verilen teşviklerdeki usulsüzlüklere ilişkin verdiği kararlara uymasını istedi.ABD’ye Dünya Ticaret Örgütü’nün Boeing’e verilen teşviklerdeki usulsüzlükler ile ilgili kararına uyması için uyarı yapıldı. Fransa Ekonomi Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada “ABD, DTÖ’nün Boeing’le ilgili kararına uyumlu bir şekilde hareket etmeli ve bu yasa dışı uygulamalara son vermelidir.” denildi.

Fransa uyardı: Yasa dışı uygulamalara son verin

fransa

Ekonomi Bakanlığının yukarıdaki açıklamasının devamında “Karar, ABD’nin sadece DTÖ’nün ilk aldığı kararları yok saymadığı fakat aynı zamanda daha ileri giderek tepki çekecek uygulamalarda bulunduğunu göstermektedir. Karar uygulanmadığı takdirde Avrupa Birliği (AB), hukuki çerçevede ABD’den yapılan ithalata yönelik ticari misillemede bulunabilir.” ifadeleri kullanıldı.Dünya Ticaret Örgütü geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği’nin Amerika’da Boeing’e sağlanan teşviklerin usulsüz olduğuna yönelik şikayetlerini haklı bulduğunu söyledi. Avrupa Birliği bu konu üzerindeki şikayeti üzerine 2015’in Şubat ayında oluşturulan Dünya Ticaret Örgütü komisyonu, vergi teşviklerinin DTÖ’nün ilgili anlaşmasını ihlal ettiğine karar vermişti.

Fransa’da camiye saldırı!

Fransa’da bulunan bir camiye çirkin bir saldırı düzenlendi. Cami duvarına Müslümanları hedef alan sloganlar ile cami duvarlarını tahrip ettiler.Fransa’nın Bordeaux kentinde faaliyet gösteren cami saldırganların hedefi oldu. Merignac’taki caminin duvarlarına Müslüman karşıtı yazılar yazıldı. Sloganlar ile tahrip edilen caminin duvarlarını görenler şaşkınlık geçirdi. Bölgede bulunan Müslüman Derneği’nden gelen açıklama da saldırganların güvenlik kameralarından tespit edildiği açıklandı. Saldırı ile ilgili güvenlik birimlerine suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunun bulunulduğu açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacak merkez sağ adayının belirleneceği ikinci tur yarışının düzenlendiği gün gerçekleşen bu ırkçı ve İslamofobi içeren korkak ve haince saldırıyı kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.fransa-camis-saldiri

Fransa’daki saldırının ardından soruşturma başlatıldı

Bordeaux kentinin Sosyalist Parti Senatörü Alain Ansiani yapılan bu çirkin saldırıyı kınadığını açıkladı. Kınamasının yanı sıra bu saldırının merkez sağın ön seçim yarışında tahrik amacı ile yapıldığını ifade etti. Saldırının ardından olay yerine gelen polis ekipleri olay ile ilgili soruşturma başlattı. Ve camide inceleme yapıldı.

Almanya’da yine camiye saldırı düzenlendi

Almanya’da camiye yapılan saldırılar hız kesmeden devam ediyor. Bu sefer ki saldırı ülkenin Hamburg kentinde meydana geldi.Almanya’da yaşanan saldırılara bir yenisi daha eklendi. Sıkça saldırılara maruz kalan camiler Türk vatandaşlarını tedirgin ediyor. Son saldırı ise Hamburg kentinin yakınlarında bulunan Stade’de yaşandı. Stade de faaliyet gösteren DİTİB (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği)’e bağlı olan camiye gece yarısından sonraki saatlerde kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından saldırı düzenlendi.

Almanya’da yine camiye saldırı!

almanya-cami-saldiriGece 03.00 sularında düzenlenen saldırıda caminin camları tuzla buz edildi. Cami duvarlarına boyalar atılmasının yanı sıra intikam yazıları da yazıldı. Duvarlara yazılan yazılara ek cami camlarına da nefret içeren sözler yazıldı.  Hamburg’un Bützfleth semtindeki camiye yapılan saldırının hemen sonrasında polis hemen harekete geçti. Polisler hemen olay yerinde inceleme yaptı. Ve olay ile ilgili ipucu aradı.