DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa’dan mescid ve camiler için bomba açıklama

Fransa’dan mescid ve camiler için bomba açıklama

Fransa’dan mescid ve camiler için gündeme damga vuracak açıklama geldi. OHAL süresince daha fazla cami ve mescidin kapatılabileceği açıklandı.\r\n

Fransa’dan mescid ve camiler için gündeme damga vuracak açıklama geldi. OHAL süresince daha fazla cami ve mescidin kapatılabileceği açıklandı.Fransa’da devam eden  terörle mücadele kapsamında ülkenin güvenlik açısından daha iyi bir duruma gelmesi için cami ve mescidlerin kapatılacağı ifade edildi. Cami ve mescidleri konu alan açıklamayı İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve yaptı. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, konuşmasını Paris’te düzenlenen savcılar ve valiler toplantısında yaptı. Bu konuların yanı sıra geçen yıldan bu zamana kadar alınan tedbirlerle ilgili verileri de paylaştı. Ülkede ilan edilen OHAL’den beri yaklaşık 20 cami kapatıldı.  İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, başka ibadet yerleri hakkında da bu tarz soruşturmaların devam ettiğini ifade etti.

Fransa’da yoğun güvenlik önlemleri alınıyor

fransaBernard Cazeneuve, Fransa’nın terörle mücadele kapsamında yeni bir döneme girdiğini belirtti. Ve “2015 yılının başından bugüne terör hareketleriyle ilişkili 80 yabancı kökenli kişi hakkında sınır dışı kararı verildi. Bunların çoğunluğunu nefret söylemi kullanan din görevlileri oluşturuyor.” dedi. Bu alınan önlemlerin yanı sıra ülkede güvenlik riski taşıyan 201 yabancı hakkında ülkeye giriş yasağı getirildi. Ayrıca terör gruplarına katılmak isteyen 430 kişiye de yurtdışına çıkma yasağı geldi. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve , Fransa’da radikal gruplarla ilgili 54 internet sitesine ve 319 e-posta adresine erişimin engellendiğini de vurguladı.