DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa’dan Reis filmi için şok atak!

Fransa’dan Reis filmi için şok atak!

Fransa, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu alan Reis filmi için şok atak. Film Fransa’nın 20 şehrinde yayınlanmayacak.. Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu alan filmin izleyici yetersizliğinin yanı sıra belediyelerden gelen baskılar sonucu 20 şehirde yayından kaldırıldı. Cojep Europe Başkanı Kadir Güzle konu ile ilgili olarak açıklama yaptı. Güzle, Fransa’da uzun yıllardır Türk tarihi ve

Fransa, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu alan Reis filmi için şok atak. Film Fransa’nın 20 şehrinde yayınlanmayacak..

Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu alan filmin izleyici yetersizliğinin yanı sıra belediyelerden gelen baskılar sonucu 20 şehirde yayından kaldırıldı. Cojep Europe Başkanı Kadir Güzle konu ile ilgili olarak açıklama yaptı. Güzle, Fransa’da uzun yıllardır Türk tarihi ve kültürünü tanıtmak amacıyla sinema festivalleri düzenlediğini ifade etti. Fakat bu zamana kadar bu tarz festivallere tepki almadıklarını belirtti.

Fransa’dan Reis filmi için şok atak!

Kadir Güzle,  “Bu yıl 40’tan fazla şehirde başlayan festivallerimizde diğer filmlerin yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayatını konu alan ‘Reis’ filmini programa aldık. Afişlerin asılmasından sonra 20 civarında şehirde yöneticilerin veya belediye başkanlarının baskısıyla sinemalar bu filmin gösterimini iptal ettiklerini söylediler. Avrupa’da sanata, sinemaya verilen değer ve düşünce özgürlüğü konusunun hangi aşamada olduğunu anladım” dedi.

Avrupa Arap Dili ve Kültürü Gözlemevi kurucusu Bechir Labidi ise “Avrupa Birliği projesi başarılı olmuş bir fikirdir. Dünya çapında bir dinamik ve dünyanın diğer bölgelerine barış ve gelişme için örnektir” şeklinde bir değerlendirmede bulundu. “Avrupa’nın güvenilirliği ve geçerliliği kendi değerlerinde saklıdır ve Avrupa bu değerlere geri dönerek aşırı sağ, ırkçı ve yabancı düşmanı akımlara pirim vermemelidir” diyerek konuşmasına devam etti.