DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Gabriel: “Türkiye’nin şantajına izin vermemeli”

Gabriel: “Türkiye’nin şantajına izin vermemeli”

Almanya Başbakan Yardımcısı ve SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Çavuşoğlu’nun açıklamalarından sonra değerlendirmelerde bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşolu’nun sözleri dünyada büyük ses getirdi. Almanya Başbakan Yardımcısı ve SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Çavuşoğlu’nun açıklamalarından sonra değerlendirmelerde bulundu.

“Almanya şantaja izin vermemeli”

SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Rostock’da yaptığı açıklamada ”Vize muafiyetinin gerçekleşip gerçekleşmemesi Türkiye’ye bağlı” olduğunu söyledi.Türkiye’nin AB tarafından şart koşulan standartları yerine getirmesi gerektiğini söyleyen Gabriel, “Şu aşamada bunu yapmıyor. Almanya ya da AB hiç bir şekilde şantaja izin vermemeli” dedi.

Steinmeier: Gerekli koşullar yerine getirildiğinde konuşacağım

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’de Çavuşoğlu’nun açıklamalarının ardından vize muafiyeti için gerekli koşullar tüm taraflar tarafından bilindiğine dikkat çekerek, ‘Türkiye ile vize muafiyeti konusunu ancak gerekli koşullar yerine getirildiğinde konuşacağını’ söyledi.

“Türkiye vize muafiyeti istiyorsa şartları yerine getirmek zorunda”

Çavuşoğlu’nun açıklamalarının ardından  değerlendirme yapan bir isim de AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker oldu. Jucker “Türkiye vize muafiyeti istiyorsa şartları yerine getirmek zorunda ve ‘Türkiye ile vize muafiyeti konusunda yaşanan anlaşmazlıkta ültimatom verilmesini kabul etmeyeceklerini’ söyledi.AB Komisyonu üyesi Günther Oettinger ise Çavuşoğlu’nun açıklamalarına “Vize muafiyeti sadece koşullarımızın yerine getirilmesiyle olur. Türkler için indirime gitmeyeceğiz” dedi.