DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Galatasaray’a İngiltere’den Hollandalı golcü!

Galatasaray’a İngiltere’den Hollandalı golcü!

Premier League ekibi Tottenham’da top koşturan Vincent Janssen, Galatasaray’ın gündeminde. Sarı-kırmızılılar Hollandalı golcüyü kiralama planları yapıyor. Son 2 sezonda beklentilerin altında kalan Galatasaray, yeni sezonda daha dinamik bir takım kurmak istiyor. Bu doğrultuda işe forvetten başlanacak. Cimbom’da hücum hattı için gündeme gelen ilk isim Tottenham forması giyen Vincent Janssen oldu. İngiliz basını, Tottenham’da şans bulamayan

Premier League ekibi Tottenham’da top koşturan Vincent Janssen, Galatasaray’ın gündeminde. Sarı-kırmızılılar Hollandalı golcüyü kiralama planları yapıyor.

Son 2 sezonda beklentilerin altında kalan Galatasaray, yeni sezonda daha dinamik bir takım kurmak istiyor. Bu doğrultuda işe forvetten başlanacak. Cimbom’da hücum hattı için gündeme gelen ilk isim Tottenham forması giyen Vincent Janssen oldu.

İngiliz basını, Tottenham’da şans bulamayan Hollandalı golcünün takımdan ayrılamak istediğini yazdı. Galatasaray’ın oyuncuyla devre arasında da ilgilendiğine dikkat çekilirken Sarı-kırmızılılar’da Janssen’in yeni sezon için hedefler arasında yer aldığı ifade edildi.

Vincent Janssen için kiralama formülü

UEFA’yla yapılan anlaşma gereği adımlarını daha dikkatli atmaya çaba gösteren Galatasaray, Janssen için Tottenham’a satın alma opsiyonuyla kiralama teklifinde bulunacak.

Lukas Podolski’nin sezon sonunda takımdan ayrılmasının ardından hücum bölgesinde elde sadece Eren Derdiyok kalıyor. Bu nedenle Janssen transferinden sonuç alınamazsa başka alternatiflere yönelinecek.

Vincent Janssen kimdir?

Futbola Feyenoord altyapısında başlayan Janssen, A takımda forma giymeden 2013’de Hollanda 2. Lig takımlarından Almere City’e transfer oldu. 2 sezon forma giydiği ekiple Hollanda 2. Ligi’nde 69 maçta 29 gol ve 12 asistle oynadı.

2015’de AZ Alkmaar, oyuncuyu 500 bin Euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattı. Takımıyla Hollanda Ligi’nde çıktığı 34 maçta 27 gol, 6 asistlik performas gösterdi ve futbol dünyasına ismini duyurdu.

Böylece Hollanda Milli Takımı kapıları da Janssen’e açılmış oldu. Golcü oyuncu 25 Mart 2016’da Fransa’yla oynanan özel maçta ilk kez Hollanda forması giydi. 3 Dünya Kupası eleme maçında sahaya çıkarken 1 gol atarken 1 de asist yaptı.

Tottenham oyuncunun AZ Alkmaar’daki performansına kayıtsız kalmayarak bu sezon başı 22 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek Janssen’i transfer etti. Tottenham’da 20 maça çıkarken bu maçların sadece 3’ünde 90 dakika sahada kalabildi. Hollandalı oyuncu bu süre içerisinde yalnızca 1 gol ve 1 asist üretebildi.